EXCLUSIV  Remember Cenaclul Flacăra - Adrian Păunescu. Incredibil ce s-a întâmplat-VIDEO

Ce s-a întâmplat la spectacolul "Remember Cenaclul Flacăra - Adrian Păunescu", care a avea loc vineri la Sala Palatului, nu se poate descrie în cuvinte. Aproximativ 4000 de oameni, care n-au vrut pauză, au stat șapte ore și jumătate, au aplaudat frenetic și au cântat toate cântecele care au făcut istorie, ca la... Cenaclu.

Au fost toți marii folkiști, inlcusiv Nicu Alifantis, Ștefan Hrușcă, Mircea Vintila, Mircea Baniciu și multe alte nume grele. A lipsit doar Vasile Șeicaru. Atmosfera a fost una incendiară și, cu siguranță, oamenii care au venit la spectacol ar fi stat mai mult de șapte ore și jumătate dacă nu s-ar fi crăpat de ziuă. Mai ales că, de undeva de sus, cu siguranță îi privea marele Adrian Păunescu.

Interviu Andrei Păunescu

Astăzi vă prezentăm un interviu pe care Andrei Păunescu l-a acordat pentru DC News, cu mai multă vreme în urmă, legat de Cenaclul Flacăra.

VEZI ȘI: Remember Cenaclul Flacăra - Păunescu, minunea de la spectacol. Ministrul Romașcanu, reacție-fulger

"Cenaclul Flacăra reprezintă cel mai mare fenomen de cultură vie, tânără care a apărut în România după al Doilea Război Mondial. Este un fenomen creat de Adrian Păunescu prin care s-au lansat niște artiști care rezistă și astăzi și care fac onoare scenei noastre în folk și în rock. La Cenaclul Flacăra s-au spus și s-au scris poezii extraordinare. De asemenea, s-au lansat câteva mari idei care erau aproape tabu în 1973: problema libertății, problema dragostei de țară, dar spusă sub o formă plăcută și curată, problema dragostei de părinți. Voi încheia spunând că în ultima noapte în care cuplul Ceaușescu s-a aflat la putere, 21 decembrie spre 22 decembrie 1989, Elena Ceușescu i-a spus așa lui Nicolae Ceaușescu în cabinetul său, în timp ce începuse Revoluția în București, iar tinerii erau în stradă: Vezi, ți-am zis să oprești mai devreme Cenaclul Flacăra. Ăștia de afară - revoluționarii - sunt nebunii de la Cenaclul lui Adrian Păunescu. Chiar dacă Cenaclul Flacăra fusese interzis în 1985, spiritul de libertare nu mai putea fi oprit", spunea Andrei Păunescu într-un interviu pentru DC News.

Întrebat cum reușea Adrian Păunescu să stângă atâția oameni la un concert, lucru care s-a întâmplat și ieri, Andrei ne-a zis: "Vorbim despre un public numeros care venea și plătea bilet. Păi știți cum îi strângea? În primul rând, Adrian Păunescu avea un geniu personal. A avut talent foarte mare și a fost extrem de generos. Adrian Păunescu nu se temea să adune lângă el zeci de valori pentru că el era sigur de valoarea lui. Până la urmă, l-au năpădit dogmaticii și cenzorii, iar după 12 ani de activitate, Cenaclul Flacăra a fost interzis. Să nu uităm că în acei 12 ani au avut loc peste 1600 de evenimente care au adunat mai mult de șase milioane de oameni. Acesta a fost harul lui Adrian Păunescu – să fie talentat, generos și să lanseze și oameni talentați".

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, la spectacolul "Remember Cenaclul Flacăra - Adrian Păunescu"

La evenimentul de vineri seară, 3 noiembrie, a participat și ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, care a transmis imagini live de la spectacol. Vă invităm să urmăriți magia acestui moment despre care se va vorbi mult timp de acum înainte. De asemenea, vă invităm să ne povestiți care sunt amintirile dumeavoastră în ceea ce privește Cenaclul Flacăra.

[citeste si]

Spectacolul din 3 noiembrie, "un eveniment dedicat deopotrivă trecutului, prezentului și viitorului Cenaclului Flacăra", este urmat de un turneu la Zalău — 6 noiembrie, Năsăud — 7 noiembrie, Bistrița — 8 noiembrie, Craiova, pentru inaugurarea noului stadion — 10 noiembrie, Satu Mare — 10 și 11 noiembrie.

Iată și alte clipuri de la spectacolul de vineri seară:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel