Administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, a afirmat vineri, la DCNews Live, că se consideră ”victima unei erori judiciare”, în procesul în care a fost condamnat de ICCJ la un an de închisoare cu suspendare.
”Eu înțeleg așa: ați scos Hidroelectrica din Insolvență, un complet a băgat-o din nou în insolvență, după ce ați câștigat 75 de procese. Urmare a deciziei unui singur complet din Curtea de Apel, despre care Inspecția Judiciară n-a pus niciun semn de întrebare, ați reintrat în insolvență. În tot acest proces, în care ați tăiat banii băieților deștepți, v-ați ales cu o condamnare de un an cu suspendare, exact pentru faptul că ați scos Hidroelectrica din insolvență. Greșesc?”, l-a întrebat analistul politic Bogdan Chirieac pe Remus Borza.
[citeste si]
”Nu. După ce în fond am fost achitat de către Curtea de Apel, iar Înalta Curte de Casație și Justiție, fără să administreze nicio probă, nici să mă întrebe cum mă cheamă, cu atât mai puțin să administreze probe, de o manieră, spun eu, abuzivă și ilegală - chiar dacă vorbim de Înalta Curte de Casație, la care trebuie să te raportezi cu mai multă încredere și condescendență - a comis această eroare până la urmă, incalificabilă, pentru că instanța de recurs, indiferent care ar fi ea, cu atât mai mult Înalta Curte de Casație, nu poate să schimbe cu 180 de grade o sentință dată de instanța de fond. Și în cazul nostru vorbim de instanța de fond cu cea mai mare cazuistică din România, vorbim de Curtea de Apel București, unde s-au administrat toate probele în nevinovăția mea. Sigur că, până la urmă, sarcina probei incumbă celui care acuză, parchetului, dar noi am simțit nevoia atunci să venim cu toate probele din care să rezulte șubrezenia actului de sesizare. Acesta este motivul pentru care am fost achitat.
Am venit cu dispoziții din lege, inclusiv cu un studiu comandat de Comisia Europeană Institutului de Politici Publice, în care nu există incompatibilitate între două profesii liberale, inclusiv cu o adresă de la organele noastre statutare, inclusiv nota de fundamentare semnată de Tăriceanu în 2007, când s-a incriminat conflictul de interese, sau o altă adresă, chiar din 2012, semnată de ministrul Justiției”, a comentat președintele Euro Insol, compania care administrează Hidroelectrica.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News