EXCLUSIV  Remus Borza, NOTE POLITICIENI. Surprize după analiza momentului - VIDEO

Remus Borza
Remus Borza

În noua ediție a emisiunii "Borza Analytica", deputatul independent Remus Borza a notat politicienii și personalitățile importante din această săptămână. 

Notele date de Remus Borza au fost oferite joi, în cadrul emisiunii ”Borza Analytica”

SORINA PINTEA nota 9 - S-a împăcat cu sindicatele după ce le-a dat tuturor foarte mult, inclusiv ambulanțierilor. Nu îi dau 10 pentru că a cedat prea ușor, trebuia să rămână pe poziții. Vorbim de creșteri semnificative în ceea ce privește nivelul de salarizare al personalului din sănătate, fără ca acest fapt să se reflecte și în calitatea actului medical.

KLAUS IOHANNIS nota 7 - Pentru faptul că a sesizat CCR pe Legile justiției îi dau 10. Este dreptul lui constituțional. Dar pentru că a solicitat opinia Comisiei de la Veneția, condiționând promulgarea unor legi de o recomandare cu caracter facultativ, emisă de o instituție din afara României, îi dau 4. Prin acest demers pune în paranteză legitimitatea parlamentului național de a legifera în mod suveran și a CCR ca ultimă instanță de control constituțional.

LIVIU DRAGNEA nota 6 - De 1 Mai a fost la mare în România, deci nu în Brazilia. Asta înseamnă că e un bun român. În rest, treburile țării nu se rezolvă prin SMS. O abordare politicianistă din care Dragnea speră să mai opțină ceva popularitate.

VIORICA DĂNCILĂ nota 5 - E ca apa sfințită. Un subiect mai mult de folclor și de bancuri. 

LUDOVIC ORBAN fără notă - Pentru faptul că nu își poate explica salariul, nu văd un motiv de notare. Câtă vreme nu este bugetar trebuie să aibă și el un venit. Chiar și un președinte de partid are dreptul constituțional la muncă și implicit la un venit.

DAN BARNA nota 5 - Strângerea de semnături pentru campania ”Fără penali în funcții publice” e un demers politicianist, dar USR îl face deliberat. Au un electorat talibanizat pe tema anti-corupției la nivelul societății de 5%, maximum 10%, dar care se erodează pe zi ce trece. Sunt foarte multe horărâri de condamnare date cu încălcarea legii și care reprezintă abuzuri, constatate de CEDO sau în căile extraordinare de atac.

CĂLIN POPESCU TĂRICEANU nota 9 - ALDE crește spectaculos în sondaje. Ia voturi de la PSD, dar și de la PNL. Din punctul meu de vedere nu este neapărat o creștere organică și sustenabilă pe termen lung. E o creștere care vine pe un fond emoțional legată de discursul constant, cel puțin în ultimii doi ani de zile, asumat de Călin Popescu Tăriceanu, pe erorile și abuzurile din justiție.

TRAIAN BĂSESCU nota 9 - PMP îi face campaniei deputatului Constantin Codreanu care candidează pentru primăria Chișinăului, ceea ce e foarte bine. 

EMMANUEL MACRON nota 9 - E foarte activ. Acum două săptămâni a susținut un discurs în fața Parlamentului European la Strasbourg. Acum o săptămână, un discurs, la fel de bine primit, în fața celor două Camere ale Congresului american, pentru ca zilele astea Macron să facă o deplasare în Australia. Aici engleza i-a jucat o mică farsă, comițând o gafă care a făcut deliciul presei australiene. A gratulat-o pe soția premierului australian cu apelativiu ”delicious” (nr. - delicioasă), care se folosește în cazul alimentelor, în loc să folosească termenul corect de ”delightful” (nr. - încântătoare), folosit în cazul persoanelor.

DONALD TRUMP și ANGELA MERKEL nota 8 - A fost prima vizită în afara Europei a Angelei Merkel. Unde credeți? Tocmai la marele licurici. Trump i-a arătat ”cartonașul”, a promulgat o lege prin care instituia taxe de 25% asupra importurilor de oţel şi de 10% asupra celor de aluminiu, măsură menită să afecteze interesele comerciale ale Germaniei. Cancelarul s-a deplasat la Washington să facă pace cu Trump. După cum era de așteptat nu s-a bucurat de primirea rezervată președintelui francez. Și nici nu a obținut mare lucru, decât o păsuire cu 30 de zile a intrării în vigoare a noilor taxe.

BENJAMIN NETANYAHU nota 8 - Are și el o problemă de credibilitate, o problemă cu justiția. E activ și are multe întâlniri. Pentru capitalul politic al premierului israelian, ar conta enorm de mult mutarea ambasadelor statelor prietene de la Tel Aviv la Ierusalim. Israel și-a declarat capitala la Ierusalim încă din 1950. Au trecut 70 de ani și până în prezent nicio țară nu și-a mutat ambasada la Ierusalim. 

[citeste si]

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel