Renate Weber a făcut declarații după decizia CCR, care a considerat neconstituțională revocarea sa din funcția de Avocat al Poporului.
După anunțul privind neconstituționalitatea demiterii sale din funcția de Avocat al Poporului, Renate Weber a declarat, marți, la Realitatea PLUS, că 'așa era corect. Într-adevăr tot ce s-a întâmplat în Parlament au fost numai abuzuri săvârșite de parlamentarii majoritari în comisiile juridice și în plen'.
Weber a precizat că așteaptă comunicatul cu minuta, nedorind să comenteze, momentan, mai multe.
'Cred că în acest moment nu mai avem de așteptat prea mult, CCR va da un comunicat. Nu aș vrea să speculam în acest moment.', a mai spus Weber, marți.
VEZI ȘI: Marcel Ciolacu: Salut decizia CCR. Renate Weber va avea mult de lucru în continuare
'Dacă va decide CCR continuarea mandatului, eu mă întorc la locul meu de muncă, iar procedurile demarate în Parlament se vor opri aici. Dar trebuie să văd minuta și ulterior motivarea Curții.', a mai spus Weber.
Întrebată de Ionela Arcanu despre mizele revocării sale, Renate Weber a răspuns că: 'Am deranjat foarte mult când am atacat la CCR Ordonanța de Urgență prin care spitalele private capatau un acces necontrolat si o competitie neloiala cu spitalele publice la fondurile publice si cred ca rolul Avocatului Poporului nu este de a sustine neconditionat orice se intâmplă la guvernare, din contră, e garantul în relați cu oamenii. (...) Asta trebuie sa faca un mediator - ombudsman.'
Ea a mai spus, vizavi de cum și-ar putea păstra rolul imparțial de mediator, că 'imparțialitatea cuiva ține numai de persoana respectivă și de felul în care cine indeplinește această funcție înțelege să-și îndeplinească mandatul', potrivit Realitatea PLUS.
VEZI ȘI: Barna, după decizia CCR: Așteptăm motivarea. E un punct de vedere diferit față de acum câțiva ani
'Fostul Avocat al Poporului, doamna Renate Weber, dă în judecată Parlamentul. Doamna Renate Weber face o cerere de chemare în judecată în contradictoriu cu Camera Deputaţilor şi Senatul României. Ştiţi foarte bine care este speţa. Parlamentul României a votat demiterea domniei sale, neexistând motive legale. Ştiţi foarte bine scrisoarea trimisă de către cel care este preşedintele Comisiei de la Veneţia. Mulţi consideră că ceea ce s-a întâmplat în cazul doamnei Weber este un abuz absolut', a spus Mihai Gâdea, în emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3.
Renate Weber a dat în judecată Senatul și Camera Deputaților, data înregistrării dosarului fiind 17 iunie, la Curtea de Apel București. Data fixată pentru ședință este, teoretic, 2 iulie, potrivit Mediafax.
Practic, acțiunea e inadmisibilă, însă deschide calea spre CEDO, din cauza lipsa unei căi de atac în plan național, în cazul unei soluții negative la Curtea Constituțională a României.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu