Renault are o nouă conducere: Jean-Dominique Senard (preşedinte) şi Thierry Bollore (director general)

Jean-Dominique Senard (preşedinte) şi Thierry Bollore (director general)
Jean-Dominique Senard (preşedinte) şi Thierry Bollore (director general)

Renault a confirmat joi numirea lui Jean-Dominique Senard în funcţia de preşedinte şi a lui Thierry Bollore în funcţia de director general, transmite Reuters.

'În plus, Consiliul de Administraţie al Renault vrea să supervizeze în mod activ funcţionarea alianţei cu Nissan şi a decis să-i acorde preşedintelui său deplina responsabilitate în gestionarea alianţei, din partea Renault, alături de directorul general', se arată în comunicatul companiei auto. Joi, ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, anunţa că preşedintele director general al Renault, Carlos Ghosn, a demisionat din funcţiile deţinute la producătorul auto.

Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul anticipaseră că postul de preşedinte director general al Renault urma să fie scindat în două: pe de o parte, postul de director general executiv va fi preluat de Thierry Bolloré, actualul număr doi de la Renault, în timp ce Jean-Dominique Senard, actualul preşedinte al Michelin, va prelua postul de preşedinte al Consiliului de Administraţie al producătorului auto francez.

Acesta a fost arestat în Japonia pe 19 noiembrie 2018, fiind bănuit de o serie de nereguli financiare în calitate de preşedinte al constructorului auto japonez Nissan, partenerul Renault. Tribunalul din Tokyo a respins, marţi, o nouă cerere de eliberare pe cauţiune depusă de Carlos Ghosn. Această decizie creşte posibilitatea ca Ghosn să rămână în arest până la proces şi pune noi presiuni asupra Renault pentru a-l înlocui.

Thierry Bolloré, un bun cunoscător al Asiei şi Japoniei

Thierry Bolloré, adjunctul lui Carlos Ghosn începând din 2018, ocupă încă din luna noiembrie postul de director general interimar la Renault. În vârstă de 55 de ani şi puţin cunoscut de publicul larg, Bolloré este un bun cunoscător al Asiei şi Japoniei, iar numirea sa în postul de CEO va asigura continuitatea grupului Renault, o companie la care lucrează din 2012, când a venit de la producătorul de componente auto Faurecia.

Noua conducere de la Renault va avea misiunea delicată de a relansa alianţa Renault-Nissan, crucială pentru ambii parteneri. Însă nu se pune problema, cel puţin pentru moment, să modifice structura alianţei bazată pe participaţii încrucişate şi condusă de o societate înregistrată în Olanda, RNBV, a cărei preşedinţie revine de drept unui manager de la Renault.

După 14 ani la vârful Renault, Carlos Ghosn va lăsa compania într-o situaţie fianciară bună, în condiţiile în care, sub conducerea sa, vânzările mondiale ale grupului au crescut cu peste 50%, până la aproape patru milioane de vehicule prin dezvoltarea pe segmentul low-cost, graţie mărcilor Dacia şi Lada.

Vezi si: Carlos Ghosn, arestat în Japonia, decizia așteptată de toți

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel