Renegocierea PNRR. Ministrul Marcel Boloș spune că e prematur

Sursă foto: Gov.ro
Sursă foto: Gov.ro

Ioan Marcel Boloș, ministrul Digitalizării, spune că renegocierea PNRR-ului ar fi prematură.

Ministrul Digitalizării, Marcel Boloș, a declarat, marți seara, că o solicitare de renegociere a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) din partea României ar fi prematură acum, fiind nevoie mai întâi de o perioadă de implementare.

Marcel Boloș spune că acum este prematur ca România să solicite o renegociere a PNRR-ului.

„Renegocierea PNRR nu este un subiect foarte simplu. Dacă ne uităm la prevederile Comisiei Europene, spune că statul membru poate renegocia PNRR dacă are motive obiective să facă acest lucru. (...) Poate fi pregătit un pachet de măsuri pentru această renegociere, dar motivele trebuie să fie foarte bine întemeiate, să fie motive obiective gen criza utilităților publice, criza sanitară, pot fi luate în considerare pentru includerea motivelor obiective”, a declarat Marcel Boloș, la Antena 3.

Ministrul este de părere că mai întâi este necesară o perioadă de implementare.

„E nevoie să avem o perioadă de timp, pentru ca PNRR să se implementeze, astfel încât atunci când mergem la Comisie să nu cerem. Acum ar fi prematur să solicităm acest lucru pentru că și Comisia se uită la modul în care evoluează și se implementează PNRR și e foarte rapidă această cerere pentru că nici bine nu s-a implementat PNRR că statul membru, România, în cauză, solicită ca să i se modifice PNRR. Noi trebuie să avem o perioadă de implementare a PNRR, să vedem care investiții și care reforme mai sunt adaptate la dinamica crizelor și problemelor cu care ne confruntăm, după aceea să ajungem în fața Comisiei cu o renegociere solidă”, a mai spus noul ministru al Digitalizării, conform Mediafax.

Renegocierea PNRR, fără acord în coaliție. Cîțu trimite PSD la Bruxelles: Cine vrea este liber să o facă! 

Florin Cîțu, președintele PNL, a afirmat despre renegocierea PNRR că: ”Cine vrea să facă acest lucru este liber să o facă. Nu să stăm să vorbim. Să meargă la Bruxelles. Eu, când am vrut ceva, m-am dus acolo și am rezolvat”. 

Șeful Senatului a mai spus că: ”Țin să amintesc faptul că PNL a făcut cea mai mare majorare de salarii și pensii, a punctului de pensii” și a adăugat că ”Toți vrem să creștem veniturile, salariile, pensiile!”. 

Întrebat dacă 9,4% din PIB va fi suficient pentru pensii, fostul ministru al Finanțelor a spus că: ”Depinde la ce PIB te referi. Dacă te referi la PIB-ul de acum doi ani, nu, dar dacă te referi la PIB-ul de anul trecut, da. Partidul Național Liberal se află la guvernare pentru a crește PIB-ul”.

Marius Budăi, întrebat la DCNEWS, ce urmează să se întâmple cu salariile și pensiile în contextul PNRR și dacă acesta se poate sau nu renegocia, oficialul a spus că se poate renegocia și a citat articolul 21 din Regulamentul European (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel