Renunțarea la alcool, un pericol pentru societate. Avertismentul unui om de știință: Aș prezice o reducere a inovației și a cooperării

Renunțarea la alcool, un pericol pentru societate. Avertismentul unui om de știință: Aș prezice o reducere a inovației și a cooperării / Foto: Pixabay, de pen_ash
Renunțarea la alcool, un pericol pentru societate. Avertismentul unui om de știință: Aș prezice o reducere a inovației și a cooperării / Foto: Pixabay, de pen_ash

Un om de știință spune a explicat cum ar arăta o lume fără alcool.

Un om de știință a avertizat că renunțarea la alcool ar putea fi, de fapt, un lucru dăunător pentru societate, scrie Daily Star. Societatea va deveni mai puțin creativă dacă continuăm să renunțăm la băutură, avertizează expertul.

Astfel, Boffin Edward Slingerland consideră că tendința în rândul tinerilor adulți de a deveni abstinenți ar putea dăuna națiunii. Numărul berile fără alcool sunt în creștere, cu o gamă uriașă afișată pe rafturile supermarketurilor. Unul din cinci britanici este acum absent și mulți alții reduc consumul de băutură, a descoperit un studiu realizat de Waitrose. Boffin Edward Slingerland spune că vor exista beneficii evidente pentru sănătate, dar stimulentele pentru cultură se vor pierde.

"Adesea avem o viziune restrânsă asupra rolului pe care l-a jucat alcoolul în formarea societății. (...) Nu este vorba doar despre medicină. Alcoolul este o tehnologie culturală pe care am dezvoltat-o pentru a ne aduce înapoi la mentalitatea noastră de la cinci ani, când vine vorba de flexibilitate și creativitate. După câteva ore dispare și putem aduna rezultatele. Există dovezi bune că (alcoolul) crește creativitatea, de care avem nevoie ca societate", a spus Boffin Edward Slingerland, profesor de filozofie de la Universitatea din British Columbia.

El consideră că fără băutură va exista "o societate mai puțin creativă și mai atomizată", argumentând că de-a lungul istoriei alcoolul a fost asociat cu creatorii.

"Aș prezice o reducere a inovației și, de asemenea, o scădere a cooperării"

"Dacă este adevărat că tinerii nu se intoxică în mediile sociale, aș prezice o reducere a inovației și, de asemenea, o scădere a cooperării", a spus expertul.

 În plus, acesta spune că alcoolul poate juca un rol cheie în formarea de relații și în câștigarea încrederii cu alți oameni.

"În același mod în care strângerea mâinii a început ca o modalitate de a arăta că nu purtăm arme, bem bere... este ca și cum ne-am pune armele mentale deoparte", a explicat  Boffin Edward Slingerland

Slingerland spune, de asemenea, că alcoolul mărește nivelul de serotonina, dopamina și endorfinele din organism.

"Pentru că ne simțim pozitivi unul pentru celălalt, se creează un sentiment de legătură care este crucial pentru omenire", a punctat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel