Atunci când faci maioneză, se poate întâmpla să adaugi ulei prea repede sau în cantitate multă, ceea ce nu duce la un rezultat bun.
Află din rândurile ce urmează cum repari maioneza tăiată:
Amestecă două linguri de apă caldă în maioneza tăiată. Astfel, crema se va găti puțin, devenind mai solidă. În plus, va ajută la omogenizarea ingredientelor care intră în componența maionezei. Amestecă maioneza timp de două minute. Dacă nu devine omogenă și mai groasă, pune un gălbenuș într-un vas curat.
Adaugă maioneză tăiată peste ou, însă foarte încet. După ce aceasta începe să se îngroașe, adaugă restul dintr-o dată, amestecând pe măsură ce faci acest lucru. Mestecă maioneză până capătă consistența dorită.
În altă ordine de idei, unii recomandă să pui muștarul de la început. Se zice că, astfel, maioneza nu se mai taie, scrie divahair.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu