Reparaţii pe Podul Prieteniei de marţi până joi. Orele între care va fi închis complet

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Anunţ important pentru românii care vor să treacă în Bulgaria prin vama Giurgiu - Ruse. 

Podul Prieteniei, care face legătura între Giurgiu şi Ruse, intră în reparaţii timp de 3 zile, începând de mâine până joi. Traficul se va desfăşura dirijat pe o singură bandă, iar noaptea, de la ora 22:00 la 1:00, podul va fi în complet închis, au anunţat reprezentanţii Companiei de Drumuri din Bulgaria.

Potrivit reporterului RRA Alex Lancuzov, care citează date ale Poliţiei de Frontieră, la graniţa cu Bulgaria sunt operaţionale alte 10 puncte de trecere a frontierei, puncte terestre şi de trecere cu bacul, acestea din urmă la Călăraşi, Turnu Măgurele, Zimnicea şi Bechet, scrie Rador Radio România. 

Şi în weekendul trecut traficul a fost restricţionat pe pod 

Traficul pe Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse, Bulgaria, a fost restricţionat sâmbătă, timp de o oră, în intervalul orar 11,00-12,00, ca urmare a desfăşurării crosului transfrontalier Free Spirit Run, Ruse-Giurgiu, ediţia a VI-a, informează Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Giurgiu.

ITPF Giurgiu recomandă participanţilor la trafic folosirea celorlalte zece puncte de trecere a frontierei între România şi Bulgaria.

"Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu a fost informat prin intermediul Direcţiei Poliţiei Locale Giurgiu despre faptul că în data de 30 septembrie 2023 Asociaţia Sport Club Municipal Dunărea 2020 Giurgiu organizează între orele 10,00-15,00 o manifestare sportivă, evenimentul atletic intitulat 'Free Spirit Run", Giurgiu-Ruse, ediţia a VI-a. Evenimentul se va desfăşura în municipiul Giurgiu pe traseul Ruse-Giurgiu cu punct de intrare în România, Podul Prieteniei, şi va avea ca punct de sosire esplanada Teatrului Tudor Vianu, iar traversarea alergătorilor a Podului Prieteniei este estimată a fi între orele 11,00-12,00, timp în care traficul rutier va fi restricţionat pe pod. Având în vedere că traficul prin PTF Giurgiu-Ruse se va derula cu dificultate, ITPF Giurgiu recomandă persoanelor care intenţionează, în perioada imediat următoare, să ajungă în Bulgaria să evite PTF Giurgiu şi să tranziteze frontiera prin celelalte puncte de frontieră deschise în regim internaţional cu ţara vecină, Bulgaria", se arată într-un comunicat de presă transmis sâmbătă de ITPF Giurgiu.

La graniţa cu Bulgaria mai sunt operaţionale încă zece puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, conform categoriilor specifice fiecărui punct, astfel, pe raza judeţului Constanţa funcţionează PTF Vama Veche, PTF Ostrov, PTF Negru Vodă, PTF Lipniţa, PTF Dobromir, pe raza judeţului Călăraşi este deschisă trecerea cu bacul prin PTF Călăraşi, în judeţul Teleorman sunt deschise două treceri cu bacul pe la PTF Turnu Măgurele şi PTF Zimnicea, iar în judeţul Dolj sunt deschise PTF Calafat şi PTF Bechet, pentru trecerea cu bacul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel