REPER-ul lui Cioloș vrea renumărarea voturilor la europarlamentare

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

REPER vrea renumărarea voturilor pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie, unde a obținut doar 3,74% dintre voturi. 

Partidul REPER solicită renumărarea voturilor pentru alegerile europarlamentare din țară, reprezentanții formațiunii menționând că BEJ Buzău a început această renumărare. De asemenea, mai spun aceștia. ”președintele AEP încearcă să blocheze” această renumărare a voturilor.

”Ca urmare a numeroaselor contestații existente, precum și a erorilor flagrante identificate, procesul de centralizare a voturilor este imposibil de realizat.

Anumite Birouri Electorale Județene, așa cum este cazul BEJ Buzău, au asumat renumărarea tuturor voturilor, ca singură soluție de a corecta erorile existente, în ciuda amenințărilor formulate de Toni Greblă, președintele AEP, care în acest moment blochează renumărarea în tot județul cerută de BEJ Buzău.

Aceasta este soluția corectă care trebuie să fie aplicată în întreaga țară”, se arată într-un comunicat de presă al REPER, citat de Agerpres,

Conform reprezentanților formațiunii, ”este inacceptabil să existe orice suspiciune cu privire la rezultatul alegerilor, iar responsabilii pentru dezastrul existent, așa cum este cazul președintelui AEP, trebuie să își înainteze imediat demisia”.

”REPER își asumă să lupte în continuare pentru corectitudinea procesului de numărare și centralizare a voturilor cetățenilor, urmând să realizeze și demersurile în justiție necesare, inclusiv în domeniul penal acolo unde se impune.

Numai prin acțiuni ferme și responsabile putem restaura încrederea publicului în democrația noastră”, transmite sursa citată.

Potrivit datelor BEC, făcute publicității vineri, REPER a obținut 3,74% dintre voturi la europarlamentare, adică 334.697 de voturi valabil exprimate.

Citește și: ”Este un proces electoral foarte prost organizat”. Analistul politic Bogdan Chirieac a explicat ce nu s-a luat în calcul: Ăsta este adevărul. Este haos

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel