REPORTAJ: Fiesta spaniolă în Centrul Vechi. Bascii au invadat Bucureştiul - GALERIE FOTO

Centrul Vechi al Capitalei a fost invadat de fanii spanioli care au venit la meci. Mult mai numeroşi şi mai gălăgioşi sunt bascii. Nu stau o clipă în loc. Dansează, sar, se urcă pe mese şi mai ales, beau multă bere. Patronii teraselor au avut grijă ca spaniolii să se simtă ca acasă. Din orice colţ se aud imnurile celor două echipe sau cântecele favorite ale fanilor. Spaniolii nu au nicio problemă că trebuie să stea la un loc. Grijile autorităţilor de la Bucureşti au fost infirmate de fanii celor două echipe, care stau la aceeaşi masă, ba mai mult, cântă şi beau împreună.

Fiesta spaniolă din Centrul Vechi a antrenat şi românii care trec pe acolo. "Sunt nebuni bascii, sunt nebuni!", se auzea la un moment dat din marea spaniolă. Şi sunt cu adevărat nebuni. Fac o atmosferă greu de descris. Cântă în permanenţă şi se bucură de moment. Realizează că este o seară istorică pentru echipă şi profită din plin.

Cu greu poţi face diferenţa între madrileni şi basci. Dacă nu vezi emblema de pe tricou, nu ai nicio şansă. Totul pare o mare alb-roşie. Miza meciului îşi spune cuvântul, dar prin exuberanţă, nu prin tensiune. Fanii lui Bilbao sunt mai agitaţi, în schimb cei ai lui Athletico preferă să stea la terase şi din când în când mai scandează un cântec de galerie. Se cântă frumos, cu ritm şi cu patos. Din când în când se mai dă tonul la aclamarea unui jucător. Surprinzător, cei mai iubiţi jucători, nu sunt vedete Falcao sau Lorente. Se scandează numele tuturor, dar cei de la Bilbao par mult mai ataşaţi de echipă. Nu fac diferenţe. Cel mai iubit jucător de la Bilbao pare Ituralde, al cărui nume este scandat mai mereu.

Atmosfera este total diferită faţă de ceea ce am trăit la sfertul Uefantastic dintre Steaua şi Rapid. Atunci, dacă cele două galerii ar fi fost nevoite să stea în acelaşi loc, ar fi izbucnit un adevărat război. Nici bascii nu sunt prieteni cu madrilenii, dar preferă o rivalitate sportivă.

Suporterii care nu au bilete la meci vor merge să vadă finala în zonele special amenajate. Cei de la Bilbao vor sta în Piaţa Constituţiei, în timp ce fanii lui Athletico vor fi în Piaţa George Enescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel