EXCLUSIV  Reportaj: Româncele nu vor multe de Dragobete și Valentine's Day. Ce contează cel mai mult într-un cuplu / video

Românii vor de ziua iubirii timp petrecut cu persoana dragă, nu cadouri scumpe. Care sunt preferințele tinerilor din România când vine vorba despre 14 februarie sau 24 februarie.

Valentine's Day pare că începe să nu mai fie cea mai populară sărbătoare a românilor pentru a celebra iubirea. În urmă cu mai mulți ani, tinerii păreau că sărbătoresc ziua iubirii pe 14 februarie, Dragobetele, de pe 24 februarie, fiind lăsat uitării.

Iată că astăzi, pe lângă cuplurile mai vârstnice, întâlnim foarte mulți tineri care declară că preferă Dragobetele, motivul principal fiind „că este o sărbătoare românească”.

Jurnalista DC News, Dana Mihai, într-un reportaj, a evidențiat părerile românilor în materia zilei iubirii, astfel că mai multe persoane au răspuns întrebărilor lansate de aceasta.

Printre cei intervievați s-a aflat și un cuplu vârstnic, care, atunci când a fost întrebat ce preferă între cele două sărbători, acesta a răspuns:

„Dragobetele, că sunt român.”, după care, întrebați fiind dacă este nevoie de o zi specială precum 14 februarie sau 24 februarie pentru a celebra iubirea, cei doi au mai zis că „nu, iubirea e în noi”. 

Spre final, întrebat care a fost cel mai de preț cadou oferit soției sale, bărbatul a spus:

„Am uitat, nu mai știu, sunt prea mulți ani. A fost acum mult timp, n-au fost puține cadouri.”

O tânără întâlnită într-un parc, intervievată fiind de jurnalistă, a spus că preferă ambele sărbători întrucât „amândouă sunt sărbători importante, chiar dacă Dragobetele este o sărbătoare românească. E important să ne adaptăm și la celelalte tradiții.”

Aceasta a mai fost întrebată „dacă e nevoie de o asemenea zi pentru a celebra iubirea”, la care tânăra a spus:  

„Nu. E important să avem și o zi în care să celebrăm iubirea. Poate așa își mai aduc aminte și iubiții să o celebreze, dar în rest, în fiecare zi sau o dată la ceva timp fiecare ar trebui să fie surprins.”

Pentru că multor oameni le plac cadourile de la persoanele dragi, tânăra a mai spus că nu-și dorește ceva anume de ziua iubirii, astfel că niște timp personal cu cel drag este de ajuns.

„Poate un buchet de flori, dar oricum îl primesc în mod natural, așa că mi-ar plăcea să-mi petrec ziua respectivă cu persoana iubită. Să ne plimbăm, nu să primesc un anumit cadou. Gesturi mici, acestea contează cel mai mult.”, a zis tânăra.

Ultima persoană, un tânăr, a precizat că alege „Dragobetele, pentru că Valentine's Day mi se pare o sărbătoare prea ieșită din comun. Iubirea o sărbătorești în fiecare zi, nu doar într-o zi. Nu avem nevoie de o anumită zi pentru a celebra iubirea față de persoana dragă. Oricând ar trebui celebrată”.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel