Reprezentanții PNL au solicitat accelerarea lucrărilor la Podul Grant: Este un adevărat haos. A început coşmarul!

Agerpres
Agerpres

Miercuri, în cadrul ședinței Consiliului General al Capitalei, reprezentanții PNL au solicitat ca lucrările la Podul Grant să fie accelerate și ca primăriile care doresc să susțină proiectul să se implice. 

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a fost cel care a propus ca activitatea pe şantier să fie organizată pe trei schimburi. Acesta a transmis că Primăria Sectorului 6 dorește să susțină acestă măsură.

Tot în cadrul ședinței, consilierul municipal Andrei Badiu (PNL) a spus că "o treime" din oraş a fost blocată printr-o lucrare "prost gândită, prost planificată". El i-a solicitat primarului Nicușor Dan să se prezinte pe șantier pentru a vedea că cei care lucrează sunt puțini, iar programul acestora se termină la ora 17:00. 

"Solicit de urgenţă să se deplaseze efectiv pe şantier, să vadă că lucrează câţiva oameni. Programul de lucru se termină la ora 17.00. Să facă toate demersurile astfel încât circulaţia să fie fluidizată în zonă şi lucrările să meargă cât mai repede", a spus el.

Constantin Hazarian (PNL) i-a solicitat lui Nicușor Dan să ia legătura cu primăriile sectoarelor care se pot implica, pentru că lucrările să se desfăşoare "cât mai bine, să se lucreze cât mai mult”.

"Vă spun că dimineaţă pe Calea Giuleşti se mergea şi pe linia de tramvai, se trecea şi prin dreptul peroanelor. Este un adevărat haos care abia a început. Cu cât va veni frigul şi vom intra în iarnă mai tare, cu atât se va accentua. Solicit să se implice, să ceară primăriilor sectoarelor ajutor, pentru a se finaliza cât mai repede această investiţie de la Podul Grant. Pentru locuitorii din Drumul Taberei, Militari, Crângaşi, Giuleşti, 1 Mai şi aşa mai departe este un adevărat haos. A început coşmarul", a spus acesta.

Ciprian Ciucu a solicitat soluții pentru ca lucrările să fie finalizate rapid.

"Astăzi, la ora 17.00, la Podul Grant încetase lucrul. Fac acest apel public la domnul Primar General să discute cu constructorul şi să organizeze activitatea pe 3 schimburi, 24/7! În aşa fel ar putea reduce perioada de execuţie de la 6 luni, la 3, 4 luni. Dacă constructorul solicită fonduri suplimentare din cauza forţei de muncă, mai scumpă pe timpul nopţii, Primăria Sectorului 6 se poate implica financiar şi ajuta", a scris acesta, pe pagina de Facebook.

Marți, Nicuşor Dan, a spus că probabil lucrările de la Podul Grant vor fi finalizate în luna martie 2024. 

"Acolo a fost o condiţionare pentru a lucra vara, a fost o condiţionare dată de CFR, pentru că pe anumite tronsoane trebuie să opreşti curentul electric ca să funcţionezi. Pe perioada verii trenurile circulă de la o oră foarte devreme până la o oră foarte târzie şi atunci ar fi fost ineficient să opreşti pentru câteva ore numai, şi ăsta a fost motivul. Noi am lucrat în vară, dar am lucrat pe bretelele care nu erau conexate cu problema de linii de tren, linii de curent pentru tren. Azi s-a circulat mult mai bine decât ieri pentru că am avut o şedinţă şi cu Poliţia naţională şi cu poliţia noastră locală şi cu poliţiile locale de la sectoarele 1 şi 6 şi astăzi s-a circulat mai bine decât ieri şi îmbunătăţim, adică vedem care sunt intersecţiile de conflict şi cu poliţie rutieră sau locală încercam să fluidizăm", a transmis primarul Nicuşor Dan, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel