Republicanii din SUA promovează teorii ale conspirației după verdictul în cazul Hunter Biden: „Un proces fals”

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Politicienii de dreapta repetă teorii nefondate că verdictul în procesul pentru arme este o „distragere” de la crimele mai grave ale lui Biden.

Republicanii au răspuns la condamnarea lui Hunter Biden de marți pentru mințirea în legătură cu consumul său de droguri pentru a cumpăra o armă, dublând teoriile conspirației pe care multe figuri ale partidului le folosesc pentru a încerca să-l denigreze pe tatăl său, președintele.

În ciuda faptului că fiul lui Joe Biden ar putea acum să se confrunte cu o pedeapsă grea cu închisoarea, campania electorală a lui Donald Trump și suporterii săi au repetat acuzații nefondate că sentința face parte dintr-o conspirație pentru a distrage atenția de la crime mai grave și reprezintă utilizarea Departamentului de Justiție (DoJ) ca armă politică, scrie Guardian.


Republicanii au încercat de mult timp să folosească problemele și afacerile lui Hunter Biden ca armă politică împotriva lui Biden, ignorând faptul că Trump însuși este acum un criminal condamnat al cărui imperiu de afaceri a fost amendat cu sute de milioane de dolari pentru practici frauduloase.

Această tactică a continuat în urma verdictului de vinovăție al lui Hunter.

„Acest proces nu a fost nimic mai mult decât o distragere de la adevăratele crime ale familiei Biden, care a adunat zeci de milioane de dolari din China, Rusia și Ucraina,” a spus campania lui Trump într-o declarație.

Matt Gaetz, congresmanul de extremă dreapta din Florida, a fost disprețuitor, postând pe X: „Condamnarea lui Hunter Biden pentru arme este cam stupidă, sincer.”

Aceasta a fost dublată de Charlie Kirk, activist conservator și fondator al Turning Point USA, care a ridiculizat condamnarea ca o distragere de la crime mai grave pe care a susținut că le-au comis membrii familiei președintelui.

„Hunter Biden vinovat. Căscat,” a scris Kirk. „Adevăratele crime ale familiei Biden rămân neatacate. Acesta este un proces fals care încearcă să facă sistemul de justiție să pară 'echilibrat'. Nu te lăsa păcălit.”

Nancy Mace, congresman republican din Carolina de Sud, a sugerat că verdictul a fost o farsă. „Sincronizarea este totul. Vălul de corectitudine în sistemul de justiție sub Potus,” a scris ea.

Stephen Miller, unul dintre cei mai apropiați consilieri ai lui Donald Trump în timpul primei sale președinții, a mers și mai departe, postând: „[DoJ] face interferență electorală pentru Joe Biden - de aceea DOJ nu l-a acuzat pe Hunter că este un agent străin neînregistrat (FARA) sau pentru orice crimă legată de corupția străină. De ce? Pentru că toate dovezile ar conduce înapoi la JOE.”

Tonul negativ a subliniat cum urmărirea penală - și acum condamnarea - lui Hunter Biden a subminat o narațiune republicană conform căreia departamentul de justiție a fost „înarmat” de administrația lui Biden pentru a purta o vendetă împotriva lui Trump, care luna trecută a fost condamnat pentru 34 de acuzații de falsificare a documentelor pentru a ascunde plăți de mușamalizare către un actor pentru adulți.

Cazul lui Trump a fost condus de un procuror de stat din New York, care nu lucrează sub jurisdicția departamentului, în timp ce Hunter Biden a fost urmărit penal de DoJ, care face parte din administrația tatălui său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel