Republicanii propun redenumirea aeroportului Dulles după Donald Trump

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Aeroportul internațional din apropierea centrului Washington DC ar trebui să fie redenumit după Donald Trump, potrivit unui proiect de lege introdus de un grup de republicani din Camera Reprezentanților.

 

Guy Reschenthaler din Pennsylvania, care este șeful adjunct al partidului republican în Camera Reprezentanților, figurează ca unul dintre cei șapte susținători ai proiectului de lege pentru redenumirea aeroportului Dulles.

El a spus că nu ar reprezenta "un simbol mai bun al libertății, prosperității și puterii" - dar democrații au susținut că ar fi mai potrivit să numească "o închisoare federală" după fostul președinte.

Este puțin probabil ca proiectul de lege să devină lege din cauza majorității democrate din Senat și a slabei majorități republicane din camera inferioară.

Reschenthaler a declarat pentru Fox News Digital: "În timp ce milioane de călători interni și internaționali trec prin aeroport, nu există un simbol mai bun al libertății, prosperității și puterii decât să audă 'bun venit la Aeroportul Internațional Trump' când aterizează pe teritoriul american".

Trump a fost ironizat pentru că a lăudat modul în care trupele americane "au preluat aeroporturile" în timpul războiului revoluționar din anii 1700

Însă, ca reacție la această propunere, democratul Gerry Connolly a dat publicității o declarație în care se referă la acuzațiile penale la care este supus Trump.

"Dacă republicanii vor să numească ceva după el, le-aș sugera să găsească o închisoare federală", a declarat Connolly.

Propunerea ar prevedea ca "Aeroportul Internațional Donald J Trump" să înlocuiască numele actual, care a fost introdus pentru a-l onora pe John Foster Dulles, fost secretar de stat în anii 1950, în timpul președinției lui Dwight Eisenhower.

Aeroportul Internațional Washington Dulles se află în Virginia, dar este la doar aproximativ 40 de km distanță de Casa Albă.

Un alt aeroport din Virginia poartă numele președintelui republican Ronald Reagan.

În iulie 2019, Trump a fost ironizat pentru că a lăudat modul în care trupele americane "au preluat aeroporturile" în timpul războiului revoluționar din anii 1700 - în ciuda faptului că transportul aerian nu a apărut în SUA până la începutul secolului XX.

Fostul politician republican Cheri Jacobus a declarat la acea vreme: "În 1775 nu existau avioane și nici aeroporturi. Trump este criminal de prost", conform Sky News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel