Reputația Regatului Unit de stabilitate financiară a fost afectată de un an de tulburări politice, spune șeful gigantului asigurărilor Lloyd's of Londra.
Publicitate
John Neal a spus că încrederea în Regatul Unit a fost afectată de numărul mare de premieri care s-au perindat în funcție și de un mini-buget care a dus la scăderea lirei sterline și la creșterea ratelor ipotecare, scrie BBC.
El a spus că guvernul și-ar putea recupera credibilitatea, prin cooperarea mai strânsă cu mediul de afaceri.
Guvernul a declarat că a luat măsuri pentru „restabilirea stabilității economice”.
Fiind cea mai mare piață de asigurări din lume, Lloyd's of London este una dintre cele mai importante instituții financiare din Londra. Acesta asigură o varietate de riscuri în întreaga lume și este sensibilă la reputația Regatului Unit.
Dl Neal a spus că reputația Regatului Unit pentru stabilitatea economică a avut de suferit în septembrie, când prim-ministrul de atunci, Liz Truss, și ministrul de finanțe de atunci, Kwasi Kwarteng au anunțat reduceri de taxe nefinanțate de 45 de miliarde de lire sterline.
Au urmat zile de tulburări pe piețe, o scădere a valorii lirei și creșteri ale costului împrumuturilor guvernamentale din Regatul Unit și ale ratelor ipotecare.
Neal a spus că alți factori care au afectat reputația Marii Britanii au inclus faptul că Marea Britanie a avut trei premieri și patru miniștri de finanțe în 2022, instabilitate la care s-au adăugat și costurile suplimentare asociate cu Brexitul.
„Înainte aveam o credibilitate uriașă în ceea ce privește stabilitatea și certitudinea”, a spus el. „Și cred că ceea ce trebuie să facem în 2023 și 2024 este să începem să reconstruim această stabilitate”.
El a spus că Regatul Unit nu ar trebui să se culce pe o ureche și să mai spere că nu-și poate pierde statutul de centru financiar global.
„Ne aflăm într-un moment important. Trebuie cu adevărat să ne dovedim din nou valoarea, cred că există o responsabilitate a guvernului și a mediului de afaceri să facem lucrurile mai bine.
„Cred că ne putem descurca mai bine, dar trebuie să muncim din greu”, a spus el.
Guvernul a declarat că a luat „decizii dificile cu privire la taxe și cheltuieli” pentru a restabili stabilitatea economică în Marea Britanie.
„Ne concentrăm acum pe reducerea la jumătate a inflației, reducerea datoriilor și creșterea economiei – inclusiv reformarea regulilor de asigurări din era UE, care ar putea debloca investiții de peste 100 de miliarde de lire sterline”, a adăugat un purtător de cuvânt.
Anul trecut nu au fost doar 12 luni turbulente în politică, a fost unul riscant și costisitor pentru asigurători. Industria a înregistrat pierderi de peste 120 de miliarde de dolari, din cauza dezastrelor naturale - cu 20% mai mari decât media pe cinci ani.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu