Respirația urât mirositoare la pisici. Care sunt cauzele și cum poți scăpa de ea

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Nicio pisică nu are o respirație minunată, proaspătă, așa că este normal ca respirația pisicii tale să aibă un anumit miros. Este dificil de spus cum ar trebui să miroasă respirația unei pisici, dar o dietă pe bază de carne și faptul că adesea nu curățăm dinții pisicilor noastre pot contribui la ceea ce percepem ca fiind respirația urât mirositoare.

Dacă respirația pisicii începe brusc să miroasă diferit sau mai rău decât în mod normal, atunci respirația urât mirositoare ar putea fi un semn că ceva nu este în regulă. Încearcă să verifici respirația pisicii tale când știi că este sănătoasă, astfel încât să știi care este cea normală, iar apoi, dacă observi vreo schimbare, vorbește cu medicul veterinar pentru a afla ce este în neregulă.

Care sunt cauzele respirației urât mirositoare la pisici?

Dacă observi o schimbare a mirosului respirației pisicii, iată doar câteva dintre posibilele cauzele:

Probleme dentare – cea mai frecventă cauză a respirației urât mirositoare la pisici.

Boala de rinichi – aceasta poate cauza acumularea de toxine în gură, ureea determinând respirația pisicii să miroasă a amoniac sau a înălbitor. 

Diabetul – o complicație a diabetului numită cetoacidoză poate elibera o substanță chimică numită cetone, care face ca respirația pisicii să miroasă dulce.

Corp străin blocat în gură sau în gât – dacă un obiect, cum ar fi un os, rămâne blocat în gura sau în gâtul pisicii, poate începe să miroasă după un timp

Infecții ale căilor respiratorii

Probleme intestinale 

Boală de ficat

Cancerul bucal 

Mâncarea umedă pentru pisici cauzează respirația urât mirositoare?

Mâncarea umedă pentru pisici are un miros specific, așa că la fel cum respirația noastră miroase după ce mâncăm ceva înțepător, mirosul hranei se va resimți în respirația pisicii pentru o scurtă perioadă de timp după ce a mâncat. Prin urmare, dacă pisica mănâncă mâncare umedă de două sau trei ori pe zi, atunci respirația sa poate avea un miros de carne sau de pește asociat cu acest lucru. Dacă acest lucru este normal pentru pisica ta, atunci nu ai de ce să îți faci griji, dar dacă observi că respirația lor miroase diferit sau mai rău, discută cu medicul veterinar.

Care sunt cele mai bune alimente pentru respirația urât mirositoare?

Există diete special formulate care pot ajuta la menținerea dinților sănătoși ai pisicii, dar asigură-te că vorbești cu medicul veterinar înainte de a schimba dieta pisicii.

Dulciurile pentru pisici și alimentele pentru oameni pot avea un conținut ridicat de zahăr, ceea ce ar putea duce la boli dentare și alte probleme dentare pentru pisica ta. Hrănește-o doar ocazional și evită să îi dai alimente umane care ar putea fi otrăvitoare pentru ea, cum ar fi ciocolata.

Cum să scapi de respirația urât mirositoare a unei pisici

Respirația pisicii tale nu va avea niciodată o aromă proaspătă de mentă, așa că, din păcate, nu există nici un remediu pentru respirația urât mirositoare a pisicii. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a menține dinții pisicii sănătoși și pentru a preveni bolile dentare, o cauză comună a respirației urat mirositoare la pisici.

Vizitează medicul veterinar

Dacă ești îngrijorat de dinții pisicii tale sau dacă observi că respirația ei miroase brusc diferit sau mai rău decât în mod normal, vorbește cu medicul veterinar pentru că acesta să poată verifica cauza și să ofere un tratament adecvat pisicii tale. Pisicile pot avea boli dentare semnificative fără a le schimba respirația, așa că este important să vizitezi medicul veterinar cel puțin o dată pe an pentru a-și putea monitoriza sănătatea dentară.

Periază-i dinții

O modalitate excelentă de a evita bolile dentare este să periezi dinții pisicii în mod regulat cu o pastă de dinți sigură pentru pisici. Acestea sunt de obicei aromate, cum ar fi aromă de pui, așa că va oferi respirației pisicii un miros de carne, dar o va ajuta să-și mențină dinții sănătoși.

Evită gustările dulci

Evită să hrănești pisica cu prea multe dulciuri pentru a limita șansa de apariție a problemelor dentare și pentru a-și menține mirosul normal al respirației, potrivit cats.org.uk

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel