Respiri pe gură? Descoperă cât de nociv poate fi acest obicei pentru aspectul și sănătatea ta

Fotografie de la Oleksandr Pidvalnyi/ Pexels
Fotografie de la Oleksandr Pidvalnyi/ Pexels

Dacă ai obiceiul de a respira pe gură, află că trebuie să renunți cât mai repede și să începi să respiri pe nas. Iată de ce.

Potrivit unui articol apărut în Daily Mail, respirația pe nas schimbă structura mușchilor și țesuturilor feței, ceea ce te va face să arăți mai atractiv, în timp ce respirația pe gură stimulează excesiv anumiți mușchi ai obrajilor. Acest lucru poate face ca fața să pară mai lungă, privirea să pară mai obosită și chiar îți va schimba forma nasului.

”Respirația bucală face ca face ca maxilarul să se micșorează în dimensiune, la fel ca și căile respiratorii. Consecința micșorării maxilarului în dimensiune este supraaglomerarea și dinții strâmbi”, a spus medicul dentist, Dr Richard Marques.

”Respirația pe nas va ajuta mușchii feței și, astfel, va sprijini poziția maxilarului și formarea dinților drepți”, a mai declarat acesta adăugând că respirația pe gură este ”dăunătoare pentru dinți, gingii și sănătatea orală generală”.

În plus, potrivit medicului dentist, respirația excesivă pe gură determină uscarea gurii, ceea ce poate duce la probleme cronice de respirație urât mirositoare. De altfel, și gingiile vor fi afectate și pot deveni de roșii, umflate și iritate. 

”Respirația pe gură poate fi, de asemenea, o cauză a cariilor și a sensibilității dentare, deoarece nivelul de acid care se află în gură este crescut”, a mai subliniat medicul dentist.

Beneficiile respiratului pe nas

Când se respiră pe nas, oxidul nitric este eliberat din organism. Această moleculă acționează ca un vasodilatator, ceea ce înseamnă că deschide vasele de sânge.

Prin deschiderea vaselor de sânge, în special în plămâni, oxidul nitric permite o mai bună circulație (și difuzie) a oxigenului în întregul corp. Aceasta înseamnă că mai multă energie va fi livrată organelor corpului.

Cu imagistica cerebrală, Universitatea din Coreea a arătat o mai mare activare a creierului în timpul unei sarcini cu respirație nazală, comparativ cu respirația orală.

Printre alte beneficii ale respirației nazale mai enumerăm: 

- Îmbunătățirea imunității: nasul ajută la filtrarea și purificarea aerului

- Atenuează simptomele astmului: respirația pe nas încălzește, umezește și filtrează aerul 

- Reduce sforăitul

- Reduce tensiunea arterială

- Reduce stresul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel