Restanțierii unui bloc din Baia Mare, treziți cu noaptea-n cap de Poliția Locală

rayie mm
rayie mm

Reprezentanţii Primăriei Baia Mare, însoţiţi de lucrătorii de la Poliţia Locală, au organizat joi dimineaţa o actiune într-unul din blocurile sociale ale Primariei. La ora 6.00 dimineaţa, aceştia au bătut la uşile oamenilor ca să îi întrebe de datorii, razia având scopul de a-i depista pe restanţierii la chirie şi utilităţi şi de a le atrage atenţia că riscă să îşi piardă locuinţele dacă nu îşi platesc facturile, informează eMaramures.

Autor: Adrian Stroescu

Angajaţii primariei au bătut la uşa fiecarei locuinţe a blocului şi au verificat dacă numărul de persoane aflate înăuntru corespunde cu cel al chiriaşilor înscrişi în acte, dar şi volumul datoriilor. Mai multor locatari li s-a pus în vedere că riscă să fie evacuaţi din casă dacă nu îşi plătesc restanţele care pornesc de la 400 de lei şi ajung la 5.000 de lei.

“Au restanţe mari. Oamenii au contracte până în 30 decembrie. Unii dintre ei plătesc, alţii care au 6-7 copii o să le căutăm soluţii în viitoarea zonă pe care vrea să o creeze primăria. Cam 40% sigur din blocul ăsta vor fi mutaţi. Cea mai mare datorie e de 5.100 de lei. Alte probleme majore nu au fost, decât câte un copil în plus pe la câte o locuinţă şi că distrug mult: calorifere, uşi geamuri”, a declarat Calin Coros, directorul Direcţiei de Patrimoniu.

Este pentru prima oară când un oficial al Primăriei Baia Mare spune clar care este zona vizată pentru mutarea romilor, adica perimetrul Oborului – Forestierului. Aici s-ar putea amenaja locuinţe pentru cei care stau pe Craica ori în alte zone periferice ale oraşului. O dată exactă pentru mutarea romilor nu a fost stabilită, cel mai probabil la începutul lui 2012 autorităţile urmând să ia o decizie. Deocamadată, autorităţile amâna să facă evacuari pentru a nu îngroşa rândurile celor de pe Craica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel