Mai multe restaurante din Cluj Napoca au stârnit furia clienţilor, după ce au impus un nivel minim al consumaţiei, dar şi un timp maxim pe care clienţii îl pot petrece în locaţie.
Oraşul Cluj Napoca are o incidenţă a cazurilor de COVID-19 de peste 3 cazuri la mia de locuitori, astfel că restaurantele nu au putut fi deschise la interior.
Prin urmare, proprietarii restaurantelor au fost nevoiți să se reinveteze pentru a-și putea păstra afacerea. Majoritatea au achiziționat igluuri (corturi din folie de plastic, montate pe un schelet metalic). Aceste igluuri sunt încălzite cu lămpi de ulei care consumă destul de mult. Aceste corturi sunt „portița” prin care angajatorii reușesc să își mențină afacerea, în ciuda restricțiilor severe impuse de autorități, scrie Monitorul de Cluj.
Astfel, pentru a-şi amortiza costurile, mai multe restaurante le-au impus clienţilor tarife minimale de consumaţie, între 250 şi 300 de lei. În plus, clienţii sunt nevoiţi să plece de la restaurant după cel mult două ore, pentru a le permite altor clienţi să vină.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu