Restaurantul care a bagat în spital 43 de oameni care au acuzat toxiinfecție alimentară nu a fost închis, așa cum spune Sorin Susanu, comisarul şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului, că ar trebui făcut.
Pentru Agerpres, Sorin Susanu a declarat: "Din punctul meu de vedere, nu poate funcţiona blocul alimentar decât după ce concluzionăm ce s-a întâmplat pentru că nu ne putem asuma riscul ca şi alte persoane să păţească acelaşi lucru. Din partea noastră, a OPC, noi nu am dispus închiderea pentru că aceste acte le-a făcut DSV-ul. Am informaţia că DSV-ul a dispus închiderea activităţii, lucru pe care nu îl mai puteam face şi noi. Am aflat din presă că cei de acolo funcţionează. Am trimis o echipă să vedem ce se întâmplă pe teren"
El a mai spus că oricare din neregulile constatate de inspectorii de la Protecţia Consumatorului putea cauza toxiinfecţia alimentară a celor 43 de turişti, adăugând că au fost confiscate câteva de kilograme de alimente neetichetate şi ouă expirate.
Suspiciune de ouă expirate
"S-au descoperit mai multe nereguli. Nu ni s-au putut prezenta carnetele de sănătate de către o parte dintre angajaţii din blocul alimentar, nu ştim dacă sunt angajaţi permanenţi sau au fost folosiţi doar în această perioadă - lucru care poate fi cauza problemelor de aseară pentru că persoane care suferă de anumite boli, bacterii, TBC sau orice alt fel de viruşi pot contamina produsele alimentare cu care intră în contact. Discutăm şi de alte aspecte descoperit de noi, preliminar. Avem suspiciune asupra unor ouă că erau expirate, lucru care poate fi un factor determinant al problemei de ieri. Sunt şi alte chestiuni. Câteva zeci de kilograme de produse alimentare din blocul alimentar nu le cunoaştem provenienţa, nu aveau niciun fel de etichetă. Discutăm şi despre carne, cârnaţi, mai multe produse alimentare care erau vrac şi nu aveau niciun element de identificare. Şi numeroase alte nereguli", a explicat Susanu.
Patronul restaurantului găsit cu nereguli urmează să se prezinte luni la sediul Protecţiei Consumatorului, cu toate actele necesare, pentru definitivarea anchetei. "Amenzile pot ajunge 50.000 de lei. Încă nu s-a aplicat vreo amendă, pentru că luni trebuie să se prezinte la sediul nostru cu actele. Din acest motiv nu am încheiat cercetarea. Lucru acesta va mări cuantumul amenzilor", a mai spus comisarul şef Sorin Susanu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu