Restaurantul dintr-un mall din Cluj unde o angajată a fost filmată în timp ce mânca din produsele servite clienților, sancționat dur de ANPC

Foto: ANPC Cluj
Foto: ANPC Cluj

Comisarii de la Protecția Consumatorilor Cluj au făcut o inspecție la un restaurant, aflat într-un mall din Cluj-Napoca, după ce au apărut în spațiul public imagini controversate cu o angajată care mânca din preparatele destinate vânzării.

 

Ca urmare a constatărilor și de la fața locului, comisarii ANPC au aplicat mai multe sancțiuni.

'Pe data de 20.02.2024, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj, prin CJPC Cluj, a derulat o acțiune de control  la  un operator economic care își desfășoară activitatea în zona de food court a centrului comercial Iulius Mall, ca urmare a unor sesizări apărute în spațiul public.Ținând cont de neregulile constatate, la SC SPS Impex SRL (Roua), echipa de control a aplicat următoarele sancțiuni:

3 amenzi contravenţionale, în cuantum de 60.000 lei oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme în valoare de circa 000 de lei oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor. Cu ocazia derulării acțiunii, comisarii CJPC Cluj au identificat mai multe nereguli, după cum urmează:

* Foto: ANPC Cluj

Nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor, la masa caldă/rece; folosirea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu praf în exces, rugină, chedere rupte și corpuri străine; depozitarea direct pe paviment a băuturilor răcoritoare folosirea unor coșuri/tomberoane de reziduri având capace neconforme folosirea unor vitrine frigorifice cu defecțiuni, deteriorate modificarea stării termice a produselor lipsa menționării alergenilor și a declarației nutriționale folosirea unor ustensile neprofesionale de bucătărie utilizarea unui mobilier degradat, în zona de preparare.

* Foto: ANPC Cluj

Comisarii CJPC Cluj vor continua acțiunile de verificare a respectării drepturilor consumatorilor și, așa cum am demonstrat în diverse cazuri, indiferent de operatorul economic, vor fi luate măsuri urgente de conformare, inclusiv sancțiuni contravenționale complementare. Aspectele invocate în cadrul acestui comunicat sunt ilustrate cu imagini realizate  în timpul  controlului inițial.', conform unui comunicat de presă al ANP Cluj.

* Foto: ANPC Cluj

Cazul a apărut public după ce o femeie din Cluj a filmat o angajată de la restaurantul în cauză, de unde a cumpărat mâncare. Aceasta a observat cum angajata mânca cu degetele din produsele care erau expuse spre vânzare. Mai mult, ea gusta din mâncarea/supa pe care o gătea și apoi punea polonicul în oală, relata Știri de Cluj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel