Octavian Jurma s-a arătat indignat de situația în care a ajuns România și a declarat că pandemia nu va fi învinsă fără pedictibilitate.
Medicul epidemiolog Octavian Jurma a vorbit într-o emisiune la Digi 24 despre măsurile luate de autorități cu privire la limitarea răspândirii infecției cu SARS-CoV-2.
”Vedem că (n.r. guvernul) a amânat atât de mult luarea acestor decizii, încât valul a intrat singur pe platou. Sunt mai preocupat acum de valul cinci. (…) O parte din cei nevaccinați se vor hotărî acum să nu se mai vaccineze, nu mai putem avea un dialog rațional cu ei. Ni se spune sâmbătă ceva, luni vedem că nu se întâmplă. Lipsa de predictibilitate și vedem că nici acum în ceasul 18, politicienii nu fac pasul în spate, să se certe liniștiți acolo, puteau să delege autoritatea sanitară unui comandament unic. Toată lumea se ocupă de vaccinare și nimeni, de fapt. Nu există nicio autoritate recunoscută și ne apropiem de anarhie sanitară. Avem reguli pe care nimeni nu le respectă”, a declarat medicul Octavian Jurma.
Și medicul Octavian Jurma susține că este posibil ca în România să avem o nouă tulpină de COVID-19.
„Este una din ipotezele teoretice care circulă deja de mai mult timp că la rata aceasta uriașă de infectare pe care o avem în România, în combinație cu rata scăzută de vaccinare, creăm așa condiții de laborator pentru selectarea unei noi variante din rândul Delta. Delta a devenit dominantă în întreaga lume și marea majoritate a mutațiilor care se înregistrează acum în baza de date mondială provin din această variantă”, a spus Octavian Jurma la B1 TV.
Până astăzi, 26 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.587.880 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 7.479 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.345.324 de pacienți au fost declarați vindecați.
În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 16.765 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 204 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News