Restricții de apă pentru un mare oraș din vestul Canadei, după ruperea ”carastrofală” a magistralei principale

Foto: Pxhere
Foto: Pxhere

Restricții de apă pentru un mare oraș canadian, după ce magistrala principală s-a rupt.

Locuitorii din Calgary sunt sfătuiți să evite să facă duș, baie, să spele vase sau să pună în funcție orice aparat care folosește apă, din cauza unei rupturi ”catastrofale” a conductei de apă, care a lăsat rezervele de apă din oraș la un nivel critic, au anunțat joi, autoritățile, scrie Calgary Herald.

Potrivit sursei menționate, sunt exceptate de la aceste restricții restaurantele și spitalele.

Toată utilizarea apei în aer liber a fost, de asemenea, interzisă pentru rezidenți, întreprinderi și operațiuni ale orașului în cadrul unei restricții de etapa 4, cu amenzi pentru încălcări începând de la 3.000 de dolari canadieni.

Conducta de apă spartă este cunoscută sub numele de conducta principală de alimentare din sudul Bearspaw, care deservește 1,2 milioane de locuitori din Calgary și alți clienți din afara orașului.

Această conductă de alimentare are o lungime de 11 kilometri, poate avea o lățime de până la doi metri pe alocuri și, de obicei, transportă apă potabilă în tot orașul Calgary de la stația de tratare Bearspaw, care este cea mai mare din oraș.

”Vă puteți imagina cantitatea de apă pe care o transportă”, a declarat directorul serviciilor de apă din Calgary, Nancy Mackay, în timpul unei conferințe de presă joi după-amiază.

”Este cea mai critică conductă de alimentare principală a sistemului de apă care permite deplasarea apei către părțile de sud și est ale orașului”, a spus ea, descriind conducta imensă de beton ca pe o arteră pentru apa potabilă.

”Poți literalmente să treci cu un camion prin conducta de alimentare care s-a rupt”, a afirmat edilul orașului, Jyoti Gondek.

Echipele încă lucrau joi pentru a determina locația exactă a problemei, amploarea rupturii și ce trebuie reparat. Oficialii nu au fost în măsură să ofere un timp estimat pentru finalizarea reparațiilor.

Citește și: Cum îți poți răcori casa în verile caniculare dacă nu ai aer condiționat și nici ventilator

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel