Restricţii de circulaţie în București din cauza marşului masiv de protest al profesorilor

 Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Restricţii de circulaţie marţi, în Bucureşti, între orele 10:00-16:00, din cauza mitingului şi a marşului de protest al profesorilor.

Protestatarii urmează să se adune între orele 11:00-12:00 în Piaţa Victoriei şi pe Şoseaua Kiseleff. Apoi, între orele 13:00-15:00 vor pleca în marş din faţa sediului guvernului către Palatul Cotroceni, unde vor face un miting la statuia Leu, până la ora 15:30.

Citește și - Sindicaliştii, solicitări la discuţiile cu Marius Budăi. Simion Hâncescu, FSLI: Decizia se ia în coaliţie. Protestul de marţi se ţine, categoric

Sindicaliştii au transmis luni ce i-au cerut ministrului Muncii, Marius Budăi, dar şi că nu vor renunţa la marşul de protest pregătit pentru marţi, 30 mai. 

"Am repetat şi astăzi ceea ce noi am cerut şi anume găsirea unei soluţii în aşa fel încât să se acorde o majorare salarială până la finalul anului şi cel mai important lucru să ni se garanteze printr-un act normativ că în legea salarizării profesorul debutant va avea salariul cel puţin egal cu salariul mediu brut pe economie şi, ca variantă legată de creşterea salariului până la finalul anului, le-am propus să se aplice articolul 12 din Legea 153. Mai concret, coeficient de ierarhizare 1 să fie multiplicat cu 3.000 lei cât este salariul minim pe economie şi nu cu 2.500 cât este acum. A rămas ca ministrul Muncii să prezinte prim ministrului sau celor din coaliţie această propunere şi să o analizeze, dar deocamdată nu avem nimic concret. Aşteptăm cât mai repede din partea Guvernului un semnal. Decizia se ia în coaliţie. A rămas ca ministrul Muncii să prezinte în coaliţie cele pe care le-am discutat astăzi şi să vină cât mai repede cu un răspuns", a declarat, luni, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hăncescu, la finalul discuţiilor de la Ministerul Muncii.

Citește și - Partea proastă cu greva profesorilor. Badea: „Cine sunt, cu adevărat, afectați”. Nu elevii

De asemenea, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret", Marius Nistor, a declarat că preşedinţii celor 3 partide politice care formează coaliţia trebuie să ia o decizie la cele două propuneri care au fost avansate de federaţiile sindicale.

"În momentul în care se doreşte sincer, din partea Executivului, încetarea acestui conflict de muncă, este clar că cei trei preşedinţi ai celor trei partide politice care formează coaliţia trebuie să ia o decizie. Decizia este strict legată de cele două propuneri care au fost avansate de federaţiile sindicale. Nu are rost să le mai repetăm. Le-am spus foarte clar, ele sunt bine cunoscute. Nu ne dorim continuarea acestui conflict, ne dorim să ne întoarcem cu toţii cât mai repede în sălile de clasă, dar totul depinde strict de rapiditatea în care coaliţia va lua o decizie. Aşteptăm în momentul de faţă ca, după discuţiile purtate astăzi la Ministerul Muncii, mesajele transmise de ministrul Muncii şi de ministrul Educaţiei către coaliţie să fie percepute ca atare şi soluţiile vor veni cât mai rapid", a punctat Nistor. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel