"Este foarte important să începem manevrele de resuscitare în primele 3 - 5 minute". Află în acest articol cum stabilești nivelul de conștiență al victimei, cum verifici dacă respiră, când și de ce trebuie să-l întorc pe o parte și cum se face masajul cardiac, relatează DCMedical.
Publicitate
Manevrele de resuscitare reprezintă acțiuni medicale sau prim ajutor aplicate unei persoane care suferă un stop cardiac sau oprirea respirației, cu scopul de a-i menține funcțiile vitale și de a-i salva viața. Cele mai comune manevre de resuscitare includ:
1. Respirația gură-la-gură (ventilația artificială): Această manevră implică suflare în gura sau nasul victimei pentru a furniza oxigen în plămâni.
2. Compresiile toracice: Această manevră ajută la menținerea circulației sângelui în organismul victimei.
Este important să învățați și să exersați corect aceste manevre de resuscitare pentru a putea acționa rapid și eficient în situații de urgență. De asemenea, să apelați de urgență serviciul medical sau să solicitați ajutor medical profesionist cât mai curând posibil. Manevrele de resuscitare pot face diferența în salvarea vieții unei persoane aflate în stop cardiac sau oprirea respirației.
"4 din 5 stopuri cardiorespiratorii survin acasă. Este foarte important să începem manevrele de resuscitare în primele 3 - 5 minute, pentru că astfel, persoana respectivă are cu 70% mai multe șanse de reușită. Trebuie să-i ținem creierul oxigenat.
Manevrele de prim ajutor la un adult încep cu siguranța noastră, cu siguranța salvatorului. Nu avem nevoie de mai multe victime la fața locului.
Încercăm să ducem riscurile cât mai jos: trafic, electricitate, gaz", ne-a declarat Horațiu Caracaș, asistent medical UPU SMURD Galați, la Maratonul Resuscitării de la Brașov.
Cum stabilim nivelul de conștiență al victimei
"Următorul pas este stabilirea nivelului de conștiență. Cum facem asta?
Vezi continuarea pe DCMedical.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu