Rețea de trafic de heroină destructurată în România: șase persoane reținute

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Pe 12 septembrie 2024, procurorii DIICOT au reținut șase persoane (trei cetățeni albanezi și trei români) implicate în traficul de droguri de mare risc. Grupul a introdus ilegal în România aproximativ 4,5 kg de heroină, destinată vânzării pe piața națională. 

Drogurile au fost preparate într-o locuință din județul Ialomița și ulterior transportate către București și Slobozia. Valoarea estimată a heroină este de 250.000 de lei. Patru dintre suspecți au fost arestați preventiv, iar doi se află în arest la domiciliu.

"La data de 12.09.2024, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au dispus reţinerea a 6 inculpaţi (3 cetăţeni albanezi şi 3 cetăţeni români), cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de mare risc.

Din materialul probator administrat a rezultat că, în data de 09.09.2024, doi dintre inculpaţi, cetăţeni albanezi, au pătruns pe teritoriul României în scopul de a trafica o importantă cantitate de drog de mare risc (heroină).

Astfel, în urma unei înţelegeri prealabile, unul dintre inculpaţi împreună cu alţi patru (3 cetăţeni români şi un cetăţean albanez) s-au deplasat la o locuinţă situată pe raza judeţului Ialomiţa, unde au preparat aproximativ 4,5 kilograme heroină (în amestec cu aditivi).

Ulterior, după porţionare şi ambalare, un inculpat a preluat circa 4, 3 kilograme din drogul de mare risc şi s-a deplasat în municipiul Slobozia, iar alţi patru având asupra lor aproximativ 100 de grame din aceeaşi substanţă s-au deplasat cu un autoturism spre municipiul Bucureşti, fiind prinşi în flagrant în cadrul a două acţiuni derulate în municipiile Bucureşti şi Slobozia, în zilele de 10 şi 11.09.2024.

Valoarea de piaţă a cantităţii de heroină menţionată anterior, destinată vânzării pe teritoriul naţional, este de aproximativ 250.000 lei.

În cursul zilei de azi, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti a dispus arestarea preventivă a patru dintre inculpaţi şi măsura arestului la domiciliu faţă de alţi doi, cu privire la ultima dispoziţie, procurorii DIICOT - Structura Centrală formulând contestaţie.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate - Serviciul Antidrog.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale - I.G.P.R., Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 7 Poliţie, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov - Postul de Poliţie Jilava şi jandarmilor din cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti şi Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie", se arată într-un comunicat al DIICOT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel