Rețea de trafic de persoane pentru Rusia, descoperită în Cuba

FOTO: Freepik @stockgiu
FOTO: Freepik @stockgiu

Diplomația cubaneză a anunțat descoperirea unei rețele de trafic de persoane care forța cetățenii cubanezi să lupte pentru Rusia.

Ministerul de Externe al Cubei a anunțat că a descoperit o reţea de trafic de persoane care forţa cetăţeni cubanezi să lupte pentru Rusia în războiul contra Ucrainei, transmite Reuters, citat de Agerpres. Totodată, autoritățile cubaneze au precizat că fac eforturi pentru a ”neutraliza şi dezmembra” reţeaua respectivă.

Declaraţia diplomaţiei cubaneze, făcută luni noaptea, a oferit puţine detalii, dar a menţionat că reţeaua de trafic acţiona atât în interiorul insulei Cuba, cât şi în Rusia.

”Ministerul de Interne lucrează pentru neutralizarea şi dezmembrarea unei reţele de trafic de persoane care operează din Rusia pentru a încorpora cetăţeni cubanezi care trăiesc acolo, şi chiar din Cuba, în forţele militare ce participă la operaţiunile de război din Ucraina”, potrivit unei declaraţii a guvernului cubanez.

Anul trecut, Rusia a anunţat un plan de a spori efectivele forţelor sale armate cu peste 30%, până la 1,5 milioane de militari, un obiectiv ambiţios devenit şi mai dificil ca urmare a bilanţului, nedezvăluit, al pierderilor armatei ruse în războiul din Ucraina.

La finalul lunii mai, un cotidian din oraşul rus Riazan a relatat că mai mulţi cetăţeni cubanezi au semnat contracte cu armata rusă şi au fost transportaţi în Ucraina în schimbul obţinerii cetăţeniei ruse.

Ministerele Apărării din Cuba şi Rusia au discutat în acest an despre dezvoltarea de proiecte comune tehnico-militare, dar administraţia preşedintelui cubanez Miguel Diaz-Canel neagă orice implicare în conflictul din Ucraina.

Citește și: Occidentul este cârpa cu care Putin se șterge pe mâini de sângele soldaților. Acuză occidentul că a adus la putere un evreu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel