Rețele Electrice România a lansat o licitație publică pe platforma electronică de achiziții publice SEAP, cu o valoare de circa 30 milioane lei (fără TVA), pentru realizarea lucrărilor de modernizare a stației de transformare 110/20 kV Sânnicolau Mare din județul Timiș, cu scopul de a crește fiabilitatea și reziliența rețelei de distribuție a energiei electrice pentru clienții casnici sau industriali din zonă.
„Această investiție este esențială pentru creșterea siguranței și continuității în alimentarea cu energie electrică a clienților, prin trecerea la cele mai noi standarde tehnologice. Proiectul face parte din planul amplu de investiții al companiei Rețele Electrice România, care urmărește ca prin modernizarea infrastructurii să îmbunătățească fiabilitatea rețelei și să îmbunătățească indicatorii de calitate a serviciului oferit clienților”, a declarat Mihai Pește, Director General al companiei Rețele Electrice România.
Stația de transformare 110/20 kV Sânnicolau Mare a fost pusă în funcțiune în anul 1971 și deservește peste 14.000 clienți din arealul aferent orașului Sânnicolau Mare și localităților Dudestii Vechi, Cenad, Saravale, Vâlcani, Sânpetru Mare și Beba Veche.
Lucrările incluse în acest proiect vor fi realizate etapizat, astfel încât alimentarea cu energie electrică din zonă să nu fie afectată. Principalele lucrări vor include înlocuirea celulelor de înaltă tensiune (110 kV) și medie tensiune (20kV), cu unele noi, înlocuirea transformatoarelor de putere, modernizarea sistemelor de automatizare, modernizarea și eficientizarea energetică a clădirii.
Contractorii selectați va trebui să respecte normele riguroase de siguranță ale companiei Rețele Electrice România și să asigure implementarea unor măsuri de protecție a mediului, menținând un echilibru între necesitățile de dezvoltare a infrastructurii și cele de desfășurare a lucrărilor respectând normele de siguranță și de prevenire a poluării.
Compania Rețele Electrice România operează rețele cu o lungime totală de circa 134.000 de kilometri în trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție, și dezvoltă un program de investiții pentru îmbunătățirea calității serviciilor, siguranța și performanța rețelelor și implementarea locală a standardelor de mediu ale grupului PPC. Rețelele electrice operate de către Rețele Electrice România numără 289 de stații de transformare și peste 25.000 de posturi de transformare”, conform unui comunicat de presă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News