Urmează arestarea de postaci? Adrian Năstase: Din ce am aflat, de la nivelul MAI și al serviciilor de informații...

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Adrian Năstase spune că, la nivelul MAI şi al serviciilor de informaţii, s-ar fi constituit un colectiv de monitorizare a reţelelor de troli.

"Din ce am aflat, se pare că la nivelul Ministerului de Interne şi al serviciilor de informaţii s-a constituit un colectiv de monitorizare a reţelelor de troli ce au fost constituite la nivelul unor formaţiuni politice sau organe de media, urmând ca organizatorii acestora să fie aduşi în fata instanţelor.

Pare că fenomenul a căpătat o amploare deosebită, prin folosirea AI, iar utilizarea unor IP-uri din ţară şi din străinătate generează efecte semnificative ce pot distorsiona grav campaniile electorale ce vor urma în lunile viitoare. Această monitorizare este legată şi de felul în care aceşti troli/postaci (profesionişti sau plătiţi) pot fi utilizaţi şi de propagandă rusă în contextul războiului din Ucraina", a scrie Adrian Năstase pe blogul său.

Ce sunt trolii

Trolii/postacii sunt termeni folosiți în mediul online pentru a descrie anumite tipuri de comportament negativ sau manipulator.

Un "trol" este o persoană care interacționează cu alții pe internet în mod intenționat provocator, ofensator sau deranjant. Scopul unui trol este de a genera reacții negative și de a perturba discuțiile online. Ei pot posta comentarii agresive, insulte sau propagandă falsă, în speranța de a stârni conflicte și a crea haos în anumite comunități online.

Un "postac" este o persoană plătită sau angajată de către o organizație sau o entitate pentru a promova sau a apăra o anumită poziție sau opinie pe internet. Postacii sunt adesea implicați în campanii de manipulare a opiniei publice și pot folosi tactici de dezinformare sau de manipulare emoțională pentru a influența discuțiile online în favoarea angajatorului lor.

Ambele categorii de persoane pot afecta negativ calitatea discuțiilor și pot contribui la crearea unui climat toxic pe internet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel