EXCLUSIV  Rețetă a la Cezar Osiceanu: Cum să faci o slăninuță de să se topească în gură

Foto Cezar Osiceanu
Foto Cezar Osiceanu

Vă prezentăm, în rândurile de mai jos, o rețetă marca Cezar Osiceanu. 

Citește și - Rețetă de Cezar Osiceanu pentru diabetici și nu numai!

Cum să faci o slăninuță de să se topească în gură, de Cezar Osiceanu:

”Gata de mâine 14 noiembrie vom intra în Postul Crăciunului, așa că adio carne până la final și, mai ales, de porc. În timpul acesta însă ne putem pregăti pentru marele eveniment culinar ce marchează la romani sfârșitul Postului și anume tăierea lui Ghiță, Ghiță porcul, nu Ghiță fugarul urmărit de SRI, SIE și de fosta lui iubită! Așa ca punând celebra melodie “La Chilia-n port” a lui Ionel Tudorache, haideți gurmanzi mari și mici să învățăm cum să face o slăninuță de să se topească în gură.


Nu de alta, dar iarna organismul cere un aport caloric mai mare și noi știm ca nu vom face exces cu așa ceva nu-i așa? 

Avem nevoie de:

- câteva bucăți de slănină de preferat de pe burtă. Important este alegerea acestor bucăți care ține cont de rasa porcului respectiv și de modul în care au fost ele scoase. De preferat este să aibe un pic de carne pe ele și să nu fie foarte groase. 
- un vas de pământ cu capac
- 5-6 căpățâni de usturoi romanesc neapărat pentru că cel chinezesc își schimbă culoarea spre verde la circa 6-7 ore de la zdrobirea lui 
- o cană de zeamă de varză 
- sare grunjoasă și neapărat neiodata

Și acum la treabă! Punem bucățile de slănină în vasul de lut presărând sare din belșug peste ele. Turnăm mujdeiul de usturoi și peste zeamă de varză. Punem capacul deasupra și apoi vasul la rece pentru o lună minim, completând cu mujdei și zeamă de varză din când în când 


După o lună de zile scoatem bucățile și le afumăm un pic cu lemn de nuc, cireș sau gutui pentru culoare și miros. Pentru a se păstra deliciosul șorici moale se pune fiecare bucată într-o pungă de plastic închisă bine în congelator de unde o scoatem atunci când vrem să o consumăm.

În  acest fel se va tăia și mai ușor fiind rece, se vor păstra gustul, culoarea și aroma inimaginabilă mult mai mult timp. Când o servim vom pune obligatoriu o jimbla cu cartofi și o ceapă roșie basca o cinzeacă de palinca de pere superb parfumată”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel