Rețetă aluat pizza. Tuturor ne place pizza de casă, dar cum preparăm aluatul perfect?
Rețetă aluat pizza. Vei putea obține un aluat de pizza perfect dacă respecți câteva reguli simple. După aceea, vei vedea că nu vei mai simți nevoia să comanzi pizza acasă. Vei deveni cel mai bun specialist în pizza.
Rețetă aluat pizza. Iată ingredientele necesare pentru aluatul unei pizza cu blat pufos: 160 ml apă caldă, două lingurițe drojdie uscată, o lingură zahăr, 500 g faină, 160 ml bere, două linguri ulei de măsline, o linguriță sare
Cantitățile ajung pentru două pizza de 30 de cm.
Amestecă apa caldă cu drojdia și zahărul. Amestecă separat făina cu sarea. Apoi începi să torni amestecul anterior puțin câte puțin. După ce s-a încorporat drojdia, adaugă berea și uleiul de măsline. Dacă folosești robotul de bucătărie, frământă 8 minute. Dacă frămânți cu mâna, 10 minute. Unge cu puțin ulei de măsline aluatul și lasă-l la crescut 2-3 ore.
După ce a crescut aluatul, întinde-l pe masa de lucru, pune-l în tavă și lasă-l la crescut 15 minute. Apoi adaugă sosul de roșii și restul ingredientelor. Bagă aluatul la cuptorul încins, la 180 de grade și lasă-l 20 de minute până când blatul pufos se rumenește bine.
Poftă bună!
VEZI ȘI: HOROSCOP: Cele mai bune soții din lume sunt născute în trei zodii
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu