REȚETĂ BRIOȘE - Începeți cu această rețetă de bază și apoi puteți să adăugați unul sau mai multe ingrediente diferite pentru o varietate de brioșe perfecte.
Timp de preparare: 10 minute
Timp de coacere: 25 minute
Gata în: 35 minute
1. Preîncălziți cuptorul până 205 grade Celsius.
2. Amestecați împreună făina, praful de copt, sarea și zahărul într-un bol mare. Faceți o adâncitură în centru. Într-un bol mic, bateți oul cu o furculiță. Se amestecă apoi cu laptele și uleiul. Se toarnă toate odată în gaura din amestecul de făină. Se amestecă rapid și ușor cu o furculiță până se transformă în pastă, fără a se bate, altfel se fac cocoloașe. Se toarnă tava în căni cu forme de brioșe, căptușită cu hârtie.
3. Variante:
* Brioșe cu afine: Adaugă 1 cană afine proaspete.
* Brioșe cu stafide: Adăugați 1 cană stafide mărunțite fin.
* Brioșe cu curmale: Adăugați 1 cană de curmale mărunțite bine.
* Brioșe cu brânză: Adăugați 1 cană rasă de brânză dulce.
* Brioșe cu bacon: Adăugați 1/4 de de bacon prajit crispy, tăiat în bucăți.
4. Se coace 25 de minute sau până la auriu.
Se ornează după propria inspirație.
Informații nutriționale pentru o brioșă: 181 calorii; 5,6 g grăsimi; 29,7 g carbohidrați; 3,3 g proteine; 17 mg colesterol; 233 mg sodiu.
Citește și:
Plăcintă cu mere, rețetă tradițională. Cel mai bun desert al toamnei
Rețetă Nuci umplute cu cremă de ciocolată. Cea mai iubită rețetă tradițională
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu