Caltaboşul nu are voie să lipsească de pe masa de Crăciun. Vă prezentăm cea mai simplă şi gustoasă reţetă.
Un kilogram de carne de porc
2 cepe
O cană de orez
2 ouă
Sare
Piper
2-3 linguri de pastă de tomate
Un maţ de porc
O lingură de ulei sau de untură
Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să tocăm carnea de porc. Amestecăm carnea tocată cu ceapa tăiată mărunt, adăugăm orezul spălat, două ouă, condimentăm cu sare şi piper, iar la final adăugăm şi pasta de tomate. Amestecăm bine toate ingredientele.
Folosim compoziţia preparată pentru a umple maţul de porc. După ce l-am umplut, îl legăm la ambele capete şi îl punem la fiert. După ce dă în clocot, se pune într-o tavă unsă cu ulei sau cu untură. Se introduce tava la cuptor pentru a se rumeni.
Se mănâncă în ziua de Crăciun.
POFTĂ BUNĂ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu