Castraveţii muraţi sunt preferaţii tuturor. Vă prezentăm o reţetă simplă şi gustoasă. De asemenea, vă spunem ce trebuie să faceţi pentru a vă bucura de castraveţi tari şi crocanţi la iarnă.
Castraveţi
Oţet
Zahăr
Sare
Piper boabe
Rondele de morcov
Ceapă
Floare de mărar sau beţe de mărar
Aveţi grijă să alegeţi castraveţi de mărime mică, după care să-i tăiaţi la capete. Prima dată, aşezăm în borcane rodelele de morcovi şi ceapă. Aşezăm apoi castraveţii, punem oţet până la semnul borcanului de jos, apoi adăugăm o linguriţă de sare, două linguriţe de zahăr, piper boabe şi boabele de muştar. La final, adăugăm floarea de mărar sau beţele de mărar. În acest fel castraveţii vor ramâne tari.
Se completează cu apă şi se capsează capacele, apoi fierbem borcanele la bain marie. După ce dau în fiert, se lasă mai lasă 10 minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu