Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a propus o rețetă de ciorbă din afumături de porc și murături.
1 kg afumătură de porc
2 - 3 cepe
2 - 3 linguri de ulei
1 varză murată
5 - 6 gogoșari în oțet
5 - 6 castraveciori murați
2 gălbenușuri
400 gr smântână
sare
piper
tarhon
Se toacă ceapa mărunt, se porționează carnea de porc și se pun în ulei, direct în vasul în care va fi preparată ciorba. Se adaugă varza murată, tocată, și se completează cu apă fierbinte.
Se fierbe ciorba până când carnea și varza sunt pătrunse. Cu 15 minute înainte de a stinge focul, se adaugă gogoșarii tocați, castraveciorii tocați și puțin tarhon.
Tot înainte de a stinge focul, cu cinci minute, se drege ciorba cu gălbenușurile amestecate cu smântâna și se mai asezonează gustul și cu puțin piper, potrivit a1.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu