Rețeta celui mai iubit desert italian. Este simplu de făcut și extrem de aromat.
Rețeta celui mai iubit desert italian. Este simplu de făcut și extrem de aromat, conform bbcgoodfood.com.
568 ml cu smântână pentru frișcă
250g mascarpone
75 ml lichior
5 linguri de zahăr
300 ml cafea tare
175g pișcoturi
25g ciocolată neagră
2 lingurite cacao pudră
PASUL 1
Puneți smântâna, mascarpone, lichiorul și zahărul într-un castron mare.
PASUL 2
Bateți până când smântâna și mascarpone s-au combinat complet și au consistența de frișcă groasă.
PASUL 3
Se toarnă cafeaua într-un vas puțin adânc. Înmuiați pișcoturile în cafea.
PASUL 4
Folosind partea grosieră a răzătoarei, dați pe răzătoare cea mai mare ciocolata negra.
PASUL 5
Puneți într-o tavă un strat de pișcoturi, deasupra un strat cremă și încă un strat de pișcoturi acoperit cu un strat de cremă.
Acoperiți și lăsați la rece câteva ore sau peste noapte. Se va păstra la frigider până la două zile.
PASUL 6
Pentru a servi, presărați deasupra pudră de cacao și ciocolată rasă.
VEZI ȘI: Rețetă delicioasă. Tort cu ciocolată și vișine din vișinată
Vlăduț, bucătarul de la Super Neatza cu Răzvan și Dani a pregătit un desert delicios, un tort cu ciocolată și vișine din vișinată.
10 ouă medii
10 linguri de zahăr
7 linguri de făină
3 linguri de cacao
10 linguri de unt topit
1 praf de sare
400 ml apă
100 gr zahăr
2 lingurițe cu esență de rom
1 litru de frișcă naturală
700 gr ciocolată cu lapte
300 gr ciocolată amăruie
50 gr unt
400 gr mascarpone
1 praf de sare
2 lingurițe cu esență de rom
400 gr vișine din vișinată
Se începe cu prepararea blatului de tort cu cacao, care, pentru a se putea secționa perfect, este ideal să se prepare cu o zi înainte.
Începem prin a separa albușurile de gălbenușuri. Presărăm sare peste albușuri și le mixăm până devin spumoase și cristaline. Adăugăm, treptat, zahărul și le mixăm până când obținem o bezea fermă. Adăugăm gălbenușurile amestecate cu untul topit, esența, apoi făina cernută împreună cu cacaua. Întindem compoziția pentru blat de tort în forma unsă cu puțin unt. Coacem blatul de tort pentru 45 de minute la 170 de grade, în cuptorul preîncălzit. Apoi îl lăsăm să se tempereze și îl răsturnăm pe un grătar de răcire.
Între timp se prepară siropul prin fierberea apei cu zahărul și adăugarea esenței după stingerea fpocului și temperarea siropului.
Pentru cremă apelăm la rețeta clasică de ganache de ciocolată.
Punem frișca la încălzit, apoi adăugăm ciocolata și untul în ea. Stingem focul și amestecăm bine ciocolata cu frișca încălzită până când aceasta se topește și obținem o compoziție omogenă. Dăm deoparte 1/3 din compoziție pentru a o folosi la glazură. Restul de cremă de ciocolată o lăsăm să se răcească bine, apoi introducem mixerul în ea și îi conmferim cremozitate adăugând și mascarponele, esența și un praf de sare.
Secționăm blatul de tort bine răcit în trei părți. Însiropăm ușor fiecare parte de blat. Așezăm prima parte de blat pe platou și presărăm jumătate din cantitatea de vișine peste ea, apoi întindem jumătate din crema ganache de ciocolată. Urmează al doilea blat și repetăm procedeul. Apoi așezăm al treilea blat. Încălzim la bain marie glazura de ciocolată oprită și o întindem deasupra tortului lăsând-o să curgă lejer și pe laterale.
Putem decora tortul cu fructe proaspete, cu nuci, migdale, sau cu vișine. Vlăduț l-a decorat cu trandafiri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu