Rețetă clătite. Îți propunem o rețetă simplă și rapidă prin care să îți îndulcești familia și invitații fără să dai greș.
Portii: 15 buc
350 faina
500 ml lapte rece
3 oua
50 g unt topit
250 ml apa minerala
un praf de sare
optional: vanilie, coaja de lamaie
ulei pentru prajit
Pregatim ingredientele: laptele rece, apa minerala, ouale, faina, sarea, untul topit.
Ouale se bat cu mixerul sau cu telul pana face un pic de spuma deasupra, se adauga untul topit si racorit, sarea si apoi jumatate din lapte. Nu-i problema daca untul se face cocoloase mici (de la ouale si laptele rece) pentru ca acestea de vor topi in tigaie.
Se adauga treptat faina si se amesteca continuu. Apoi se dilueaza compozitia cu restul de lapte si in final se adauga si apa minerala carbogazoasa. Daca doriti se poate pune doar lapte dar mie asa imi place, cu apa minerala. Se adauga si vanilia si coaja de lamaie daca va place. Aluatul de clatite trebuie sa fie omogen, neted, fara cocoloase. Daca totusi apar cocoloase si nu reusiti sa scapati de ele prin mixare, puteti strecura aluatul printr-o sita.
Compozitia este gata. Este bine sa o lasam 15-20 de minute la odihnit (preferabil la frigider). In acest timp aluatul de clatite se mai ingroasa putin (faina se umfla de la lichidele din jur).
Putem pune la incins tigaia (a mea are 25 cm diametru). Daca aveti o tigaie antiaderenta nu trebuie sa folositi ulei doar daca doriti sa puneti cativa stropi pentru gust. Eu pun 2-3 stropi de ulei indiferent de tigaia folosita. Asa au clatitele gust adevarat. Se prajesc pe o parte si apoi pe cealalta. Daca aveti dexteritate se pot intoarce de pe o parte pe cealalta „din incheietura". Nu este asa de greu si merita exersat. Daca nu va incumetati la acrobatii, se vor intoarce cu o paleta.
Alegeți dulceața, gemul sau dressingul care vă este pe plac pentru a umple clătitele.
Vezi și: Rețetă aluat pizza. Secretele unui aluat pizza. Preparare
Sursă: savoriurbane.com
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu