Toate gospodinele vor să facă un cozonac delicios, dar care este secretul să nu crape deliciosul preparat?
Făină - 1 kg
Nucă mărunțită - 200 grame
Lapte - 500 ml
Zahăr - 300 grame
Ciocolată cu lapte - 200 grame
Gălbenușuri - 10
Unt moale - 200 grame
Esență portocoală - 1 lingură
Cremă ciocolată - 2 linguri
Coaja de la o lămâie
Ciocolată amăruie - 100 grame
Sare
Drojdie uscată - 20 grame
Pastă de vanilie - 1 lingură
Preparați maiaua. Puneți drojdia, o lingură de zahăr și puțin lapte călduț. Adăugați puțină făină și amestecați până la obținerea unui aluat moale. Lăsați maiaua să crească aproximativ 15 minute.
Cerneți făina. Adăugați maiaua, gălbenușurile, zahărul, esența de portocoală, coaja de la o lămâie, pasta de vanilie sau esență, sare. Frământați, adăugați puțin câte puțin din laptele călduț. După ce ați încorporat toată făina, adăugați puțin câte puțin unt. Aluatul trebuie să fie foarte moale și puțin lipicios.
Lăsați aluatul să crească pentru o oră și jumătate.
Pentru umplutură, puneți nuca într-un bol mai mare, adăugați ciocolata cu lapte topită la aburi, ciocolata amăruie topită la aburi, crema de ciocolată, amestecați foarte bine totul. Umplutura este gata.
După ce aluatul a crescut, așezați în tavă aluatul și umplutura. Puneți cozonacul în cuptor la 160 de grade pentru 50 de minute.
Nu-l serviți înainte să se răcească.
Truc: Ca să nu crape cozonacul, înainte de a-l pune la cuptor, cu o pensulă dați cu apă rece pe suprafața acestuia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News