Nutriționistul Mihaela Bilic a dezvăluit secretul său legat de brânza de burduf.
„Brânza de burduf merge de minune cu mămăligă, cu cartofi copți, cu ou ochi și tochitură sau, deliciul meu, în bulz copt apoi pe plită până se face arămiu și crocant la exterior, așa cum îmi făcea mamaie. Ce e bine când vine vorba de burduf, e că nu se topește precum cașcavalul și nici nu se întinde ca un cauciuc/elastic. Și mai am un secret: eu o las să se învechească, să se usuce.
V-am pozat un burduf expirat de o lună, care ținut în pungă de hârtie în frigider s-a maturat, a devenit mai consistent, mai tare, ca un parmezan. Nu vă fie teamă de termenul de garanție când vine vorba de brânzeturi, nu se strică ci mai degrabă se îmbogățesc în gust și în culturi de lactobacili- care nu sunt altceva decât prebiotice naturale”, a scris Mihaela Bilic, joi, pe contul de Instagram.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu