Sunt mulți oameni care se feresc să facă ouă ochiuri clasice, pentru că, adesea, ele nu ies așa cum și-ar fi dorit. În plus, se lipesc sau gălbenușul se întinde în tigaie. Nu e nevoie să fii bucătar chef ca să mănânci ouă ochiuri ca la restaurant, ci să respecți câțiva pași simpli.
Tigaia în care le prepari este esențială. Trebuie să fie antiaderentă.
Pentru cei care preferă ouă ochiuri cu gălbenușul moale, lichid, pașii sunt următorii: adaugi în tigaie un cubuleț de unt, îl lași să se încingă puțin, spargi oul și îl pui acolo unde ai pus și untul, pentru a fi sigur că nu se lipește. După maximum 30 de secunde, pune sare, toarnă o lingură de apă în tigaie și pune-i imediat capacul. Lași tigaia pe foc încă 1-2 minute până când se evaporă apa. Ouăle ochiuri perfecte sunt gata și tu vei avea un mic dejun gustos și cu aspect ca la restaurant.
Dacă vrei ouă ochiuri cu gălbenuș tare, tot ce trebuie să faci în plus față de varianta de mai sus este ca, după ce se evaporă apa, cu o spatulă să întorci ouă cu gălbenușul în jos.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News