Rață sau gâscă, foie gras, un preparat care datează de la vechii romani, a devenit de-a lungul timpului un simbol al haute cuisine franceze: iată cum să-l prepari acasă.
Simbol al tradiției franceze, foie gras, atât de gâscă cât și de rață, a fost întotdeauna emblema marii bucătării a Franței: patéul în crustă cu ficatei de rață și gâscă marinat în Port și Cognac a avut întodeuna succes în rândul gurmanzilor.
Dar foie gras poate fi preparat și acasă: tehnica constă în eliminarea țesutului conjunctiv al celor mai mari vene din ficatul animalului, având grijă să nu deteriorați carnea, care este foarte fragilă și, după ce o marinați cu vin și condimente, se fierbe la cuptor la bain marie.
Pentru un kg de produs, pe lângă ficat, veți avea nevoie de 500 ml de vin, 70 ml Coniac, 5 g zahăr brun, 10 g sare, piper. Mai întâi deschideți ficatul, îndepărtați venele și tăiați-l în bucăți mici. Ficatul tăiat astfel se va asezona cu un amestec de sare, zahăr și piper. Se toarnă vinul și Coniacul deasupra. Se lasă la marinat 24 de ore.
După ce au trecut cele 24 de ore în care ficatul a fost marinat, se scoate din amestecul respectiv, se surge bine și se așează într-o tavă dreptunghiulară tapetată cu hârtie de copt. Compoziția va fi bine înfășurată cu hartie de copt. Tava se va așeza pentru coacere la bain-marie la 160° timp de 18 minute. Când compoziția din tavă este este gătită, puneți-o într-un castron cu apă și gheață și lăsați-o să se răcească timp de 24 de ore la frigider. La final ttăiați și serviți.
Foie gras proaspăt și întreg poate fi păstrat sub vid aproximativ 20 de zile la frigider. Odată deschis însă este bine să îl consumați în câteva zile. În forma semi-fiartă sau pasteurizată, dacă este bine sigilată, poate rezista până la 3 luni la frigider.
Citește și:
Cum se face berea?
După ce am clarificat ce ingrediente și care sunt instrumentele necesare pentru prepararea berii artizanle haideți să vedem ce este berea și cum se obține. Berea se produce plecând de la boabele de orz germinate din care va rezulta mustul, faza în care malțul se transformă în suc cu zahăr.
Totul este apoi uscat și malțul este măcinat și gătit. Numai în acest fel enzimele prezente în el transformă amidonul în zaharuri. După filtrare, lichidul obținut este extractul de malț care, adus la fierbere cu hameiul, conferă berii gustul amar și aroma deosebită. După o filtrare ulterioară, se adaugă drojdiile și începe procesul de fermentație, responsabil de conținutul de alcool al produsului finit, potrivit doctorulzilei.ro.
Procesul de preparare a berii acasă începe cu sterilizarea a tot ceea ce urmează să folosești pentru prepararea ei, de la fermentator până la accesorii și sticle. În momentul folosirii acestea trebuie să fie perfect uscate. În acest moment, montați robinetul de fermentare asigurându-vă că este închis și puneți barbotatorul pe capac.
Citește mai mult AICI.
Vezi și:
Cum se prepară
Se amestecă bine carnea tocată cu legumele (ceapă, usturoi) şi zarzavaturile (pătrunjel, mărar) tocate. Se adaugă sare şi piper, după gust. Ne umezim mâinile, formăm burgerii, apoi îi punem în tigaie. Ungem cu ulei tigaia şi frigem burgerii câte trei minute pe fiecare parte.
Taie chiflele pe jumătate şi pune pe partea de jos câte o linguriţă de sos de ardei iute (dacă nu aveţi, puteţi folosi muştar). Se așază o frunză de salată, carnea, brânză cheddar, o felie de roşie apoi rondele de ceapă. Pune ketchup apoi pune capacul chiflei deasupra burgerului... Citește mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News