Rețetă de biscuiți cu ovăz și curmale. Ideea simplă a unui medic

Sursa - Pexels
Sursa - Pexels

Cristina Toader, medic specialist în diabet zaharat și boli de nutriție, a venit cu o rețetă delicioasă.

„Azi v-am pregătit o super reţetă: delicioasă, rapidă şi sănătoasă. Aş fi spus "o super reţetă pentru cei mici" (pentru că eu am preparat-o pentru băieţelul meu), dar aş minţi, şi noi, părinţii, am savurat-o cu plăcere. Aşadar, iată o reţetă de dulce pentru întreaga familie.

Biscuiți cu ovăz și curmale

fulgi de ovăz - 2 căni

sirop de curmale - 2 linguri

curmale - 5

ulei de portocale - 1-2 picături

nuci sau alune de pădure - 1 ceaşcă mică

1/4 ciocolată amăruie şi lapte vegetal pentru glazură.

Pune într-un blender sau robot de bucătărie nucile si curmalele (nucile se pot pune si mărunţite), după care modelează cu mâna/o spatulă aluatul format din celelalte ingrediente pentru a realiza biscuiţii.

Pune-i în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C şi lasă-i 10 minute. Apoi, topeşte ciocolata cu puţin lapte vegetal şi ornează biscuiţii. Poftă bună!”, a scris medicul Cristina Toader.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel