Checul este desertul pe care oricine îl poate face. Este delicios şi foarte uşor de preparat.
1 cană făină
O jumătate de cană de zahăr
Un praf de sare
75 de grame de unt sau margarină
2 ouă mari
O jumătate de linguriță de praf de copt
Esenţă de vanilie sau de rom
Cacao
Amestecaţi într-un bol făina cu praful de copt şi puţină sare. Apoi, într-un blender amestecați untul sau margarina cu o jumătate de cană de zahăr și bateți până când amestecul devine cremos.
Adăugați cele două ouă, făina cernută anterior și jumătate de linguriță de esență de vanilie sau de rom. Amestecăm bine totul, apoi adăugăm cacao şi amestecăm din nou.
Punem aluatul în formele de cozonac, apoi le introducem în cuptorul încins. Checul va sta la cuptor jumătate de oră, la o temperatură de 180 de grade.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu