Rețeta de clătite nu este atât de complicată, dar totuși eșuează adesea: clătitele se rup când sunt prăjite sau se usucă repede. Vă împărtășim o rețetă de clătite pe care toată lumea o va reuși să o pregătească cu siguranță.
Pregătirea clătitelor delicioase este foarte simplă, principalul lucru este să respecți rețeta „Trei pahare”. Aceste clătite pot fi combinate atât cu umpluturi dulci, cât și sărate.
Înghețată de casa dintr-un singur ingredient: fără zahăr adăugat, lacoză și gluten
Ingrediente:
1 pahar de lapte;
1 pahar de apă clocotită;
1 pahar de făină;
1 lingură de zahăr;
2 ouă;
3 linguri de ulei vegetal.
Bateți ouăle cu sare și zahăr. De îndată ce obțineți o compoziție spumoasă, adăugați apă clocotită în și apoi laptele. Ulterior, adăugați făina în aluat.
Spaghete din dovlecei cu pui și sos de roşii: o rețetă neobișnuită și delicioasă
La sfârșit, adăugați ulei vegetal și lăsați aluatul să se odihnească 15 minute. Clătitele trebuie prăjite într-o tigaie fierbinte. Aceste clătite pot fi combinate atât cu umpluturi dulci, cât și sărate. Poftă bună!
Vă recomandăm să faceți clătite de dovlecei și mere, dacă doriți să încercați un desert nou și original. Dovleceii pot fi adaugați în compoziția multor deserturi, deoarece gustul lor este neutru, iar proprietățile sale sunt multiple.
Dovleceii fac felurile de mâncare mai suculente și, cel mai important, sănătoase.
Pune usturoiul curățat într-un pahar cu lapte: un truc uimitor la care nu vei renunța niciodată
Toată lumea a făcut clătite cu mere, dar adăugând dovlecei în compoziție veți obține un desert nou și interesant, pe care chiar și copiii îl vor savura.
Iată ingredientele de care ai nevoie:
500 de grame de dovlecei,
250 grame de făină de grâu,
2 ouă,
2 mere,
150 grame de zahăr,
80 de mililitri de ulei vegetal,
praf de sare,
2 linguri de apă minerală,
scorțișoară.
Spălați și curățați de coajă merele și dovleceii. Îndepărtați cotorul merelor. Apoi, trebuie să dați print-o răzătoare mică atât merele, cât și dovleceii. Puneți merele și dovleceii într-o strecurătoare, ca lichidul în exces se se scurgă.
Ulterior, adăugați zahărul, făina cernută, sarea, apa minerală și ouăle și amestecați bine până obțineți un amestec omogen. Aluatul de clătite este gata.
Încălziți tigaia, adăugați ulei vegetal și începeți să prăjiți clătitele. Fiecare clătită trebuie prăjită câte 2 minute pe ambele părți.
Ai ars mâncarea? Cu aceste trucuri o poți salva cu ușurință
După ce ați prăjit clătitele, acestea trebuie așezate pe un prosop de hârtie pentru a îndepărta excesul de grăsime.
Serviți clătitele fierbinți, cu smântână sau iaurt grecesc. De asemenea, puteți tăia câteva felii de mere, pe care pe așezați pe fiecare clătită, și să le presărați cu scorțișoară.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu