Rețeta de dorada la cuptor. Se prepară ușor, iar gustul este excelent!

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Ayman Nouas)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Ayman Nouas)

Nu mai șii ce să mănânci? Îți recomandăm rețeta de dorada la cuptor. Iată cât de ușor se prepară.

Ingrediente
 
- 2 buc doradă (aprox. 350 g/fiecare)
- sucul de la ½ lămâie
- 50 ml ulei
- 3 căței de usturoi
- ½ legătură pătrunjel proaspăt
- cimbru și cimbrișor lămâios proaspăt
- ½ lămâie tăiată felii
- sare și piper după gust
- garnitură - cartofi natur (opțional)
- 2 cartofi
- 20 g unt
- sare, piper, nucșoară - după gust

Cum se prepară 

Aprindeți cuptorul la 200 de grade și pregătiți o tavă mare și 2 foi de hârtie de copt Tocați mărunt pătrunjelul și puneți-l într-un bol. Adăugați usturoiul trecut prin presă, sare, piper, suc de lămâie și ulei. Amestecați. Ungeți doradele atât la exterior cât și la interior cu amestecul de mai sus. Așezați fiecare doradă pe o foaie de copt, puneți felii de lămâie, cimbru și cimbrișor uscat și sigilați hârtia de copt de jur împrejur, așa cum se vede în videoclip, potrivit bucate-aromate.ro.

Băgați tava cu cele 2 dorade în cuptorul încins pentru 15 minute. Scoateți tava, desfaceți pachetele și dați din nou tava la cuptor pentru 5-10 minute, până când peștii sunt frumos rumeniți. Cât timp stă peștele la cuptor, curățați cartofii, îi tăiați felii și îi fierbeți în apă cu un praf de sare. Serviți dorada alături de rondele de cartofi natur peste care puneți piper, nucșoară și puțin unt. Presărați totul cu pătrunjel proaspăt tocat.

BONUS: Rețeta de pește cu legume la cuptor

Ingrediente

- 1 kg peşte (crap, ştiucă, şalău, păstrăv)
- 1 lămâie
- sare
- piper
- 1-2 fire de praz
- 2-3 căţei de usturoi
- 2-3 morcovi
- 1 rădăcină pătrunjel
- 500 g cartofi
- 3-4 linguri ulei
- mărar şi pătrunjel verde

Cum se prepară

Peştele se curăţă de solzi, de branhii şi intestine. Se spală cu apă rece, se usucă şi se taie bucăţi. Se stropeşte cu zeamă de lămâie şi se condimentează cu sare şi piper. Se lasă la rece 30 minute. Prazul şi usturoiul se curăţă, se spală, se toacă şi se călesc într-o tigaie încinsă cu ulei, potrivit retete.unica.ro. Se sting cu apă şi se fierb înăbuşit 5 minute. Se răstoarnă într-o tavă cu puţină apă, apoi se adaugă morcovii, pătrunjelul şi cartofii tăiaţi bucăţi. Se dă cu un praf de sare şi piper, iar deasupra se pun bucăţile de peşte. Se stropeşte totul cu ulei şi se coace pentru 30-40 minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel