Rețeta de focaccia subțire. Cum se face

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Markus Spiske)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Markus Spiske)

Vrei să faci focaccia chiar în confortul bucătăriei tale? Ai ajuns în locul potrivit. Avem rețeta pe care trebuie neapărat să o încerci. Iată cum se prepară focaccia subțire și crocantă.

Alegeri prezidentiale 2024

Ingrediente

- 250 gr făină
- 150 ml apă
- 4 gr drojdie
- sare
- flori de dovlecei
- roșii cherry
- rozmarin
- o lingură ulei pentru aluat
- ulei pentru uns
- semințe susan

Cum se prepară focaccia subţire

Se cerne făina şi se amestecă bine cu sarea. Drojdia se pune în apă călduţă și apoi se amestecă împreună cu făina. Se frământă până se obţine un aluat elasti,c se pune şi lingura de ulei şi se mai frământă până se absoarbe uleiul, scrie pofta-buna.com. Se pune la dospit într-un loc întunecos, până îşi dublează volumul. Într-o tavă cu dimensiunea 30/40 centimetri, unsă cu ulei sau tapetată cu hârtie de copt, se întinde aluatul subţire. Se unge cu ulei şi se aşază roşiile cherry, florile de dovlecei, rozmarin. Se coace la 180 de grade Celsius pentru 15 minute. Aşteptăm puţin să se răcească, apoi o putem servi.

Vezi și: Rețeta de scovergi de pe vremea bunicii. Gustul autentic de altădată!

Cum faci sosul ragu bolognez. Rețeta originală

BONUS: Pâine fără frământare. Cea mai simplă rețetă

Ingrediente

750 gr apă uşor călduţă
7 gr drojdie uscată
15 gr sare
1 kg făină pentru pâine

Cum se prepară

Într-un castron mare se pune apa călduţă, drojdia şi sarea, apoi se adaugă făina. Se amestecă toate ingredientele cu furculiţa, până când se omogenizează şi nu rămân urme de făină uscată. Se acoperă castronul cu un prosop textil sau cu o cască de duş şi se lasă aluatul la dospit la temperatura camerei timp de 30 de minute - o oră (în funcţie de temperatura din cameră, potrivit tastebazaar.ro.

Castronul se bagă în frigider pentru dospirea la rece. Se poate ţine 2, 4, 8, 20 de ore, oricât timp aveţi la dispoziţie. Însă, cu cât timp dospiţi aluatul mai mult în frigider, cu atât va avea un miez mai alveolat. Aluatul se transferă pe blatul înfăinat, se împarte în două şi se formează două bile. Se acoperă cu un prosop şi se lasă 15 minute la odihnit.

Citește mai departe>>

Vezi și: Prăjitura Garash, rețeta. Desertul bulgăresc excepțional, în topul unei publicații străine

Rețeta de Ciabatta. Cum se prepară delicioasa pâinică italiană

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel