Vă propunem o rețetă simplă și delicioasă pentru a găti pește.
Pește la cuptor cu legume:
Ingrediente:
4 fileuri de pește de post (cum ar fi cod, somon sau crap)
2 roșii mari, tăiate felii
1 ceapă mare, tăiată felii
1 ardei gras, tăiat felii
2 căței de usturoi, mărunțiți
1 lămâie, felii
Măsline negre, opțional pentru decor
Sare și piper după gust
Ulei de măsline
Instrucțiuni:
Preîncălziți cuptorul la 180°C.
Într-o tavă de copt, așezați feliile de roșii, ceapă și ardei gras. Puneți fileurile de pește peste legume. Presărați usturoiul mărunțit peste pește și legume. Stropiți totul cu puțin ulei de măsline și sucul de la o jumătate de lămâie. Adăugați felii de lămâie peste pește și legume pentru a adăuga arome. Condimentați cu sare și piper după gust.
Acoperiți tava cu folie de aluminiu și puneți-o în cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute sau până când peștele este fraged și se desface ușor cu o furculiță. După ce este gătit, puteți decora cu câteva măsline negre și servi peștele cald alături de o garnitură de orez sau cartofi copți și o salată proaspătă. Această rețetă este una sănătoasă, ușor de preparat și plină de arome! Poftă bună!
Citește și - De ce se mănâncă pește de Buna Vestire
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu