Iată cum să-ți pregăteși propria pâine în casă, gătită la tigaie.
500 de grame de făină
150 de ml de lapte cald
150 de ml de apă caldă
1 linguriță de sare (6 grame)
1 lingură de zahăr (10 grame)
2 linguriță de drojdie uscată (7 grame)
3 linguri de ulei de măsline (20 ml).
După gust, pentru dressing: 20 de grame de unt topit și pătrunjel tocat.
Într-un castron combinați laptele cald, apa caldă, drojdia uscată și zahărul. Bateți pentru a combina. Amestecați făina și sarea și începeți să amestecați aluatul cu o spatulă. Apoi continuați să o frământați cu mâinile până obțineți un aluat elastic.
Rulați aluatul și împărțiți-l în șase părți. Fiecare bucată va trebui să aibă forma unei bile mici pe care să o aplatizați cu un sucitor până când ajunge într-o formă rotundă. Încingeți tigaia la foc mediu - înalt. Se pune aluatul timp de câte 1 minut pe fiecare parte (pentru crustă), apoi se întoarce din nou și se lasă la foc mic încă 3, 4 minute până când se umflă. Acum mai trebuie gătită încă 1-2 minute pe fiecare parte.
În final, ungeți fiecare pâine cu unt topit și presărați pătrunjelul tocat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu