Unul dintre preparatele care se regăsesc pe masa de Paști este friptura de miel. Iată cum se prepară.
Ingrediente
pulpă de miel cu os (1.6 kg)
3 căţei usturoi
Marinata
2 linguri cu vârf muştar cu seminţe
3 căţei usturoi
3 fire cimbru
1 fir rozmarin
8 fileuri anşoa în ulei de măsline
coajă de la 1 lămâie
2 linguri suc lămâie
2 linguri sos de soia
2 linguri ulei măsline
piper
Vezi și: Pască pentru Paști. Rețeta rapidă și simplă
Cozonac grecesc pentru Paști. Cum se prepară Tsoureki: Rețeta
Cum se prepară
Mixaţi în blender toate ingredientele pentru marinată (de la verdeţuri rupeţi frunzuliţele de pe tulpină), până obţineţi o pastă. În pulpa de miel spălată şi uscată bine cu şerveţele faceţi incizii cu un cuţit bine ascuţit şi introduceţi felii de usturoi, potrivit e-retete.ro. Frecaţi apoi pulpa pe ambele părţi cu pastă obţinută. Deasupra să fie un strat generos de marinata.
Puneţi pulpa într-un bol şi acoperiţi cu o folie. Aveţi grijă, folia să nu atingă suprafaţa cărnii ca să nu strice crustă, de aceea e bine să folosiţi un bol! Daţi la frigider minim 4 ore. Scoateţi pulpa şi lăsaţi jumătate de oră afară, să ajungă la temperatura camerei. O aşezaţi într-o tavă şi o introduceţi la cuptor la 220C pentru 20 minute. Coborâţi temperatura la 150 C şi mai lăsaţi 2 ore. Tot la 30 minute stropiţi-o cu sucul din tavă.
După acest timp, friptura va fi făcută, suculentă şi uşor în sânge doar în jurul osului. Dacă o doriţi mai în sânge, scădeţi timpul de coacere. Acoperiţi friptura cu folie de aluminiu şi lăsaţi să stea 15 minute înainte de a o tăia. Nu uitaţi să ajustaţi timpul de coacere în funcţie de greutatea pulpei.
Vezi și: Specialitate pentru masa de Paşti. Rețeta pe care trebuie să o încerci
Săptămâna Patimilor. Lunea Mare, 26 aprilie 2021. Denia din această seară. Ce trebuie să faci azi
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu